Oficiali chinezi în vizită la Consiliul Județean Constanța

Vizita unei delegații compusă din înalți oficiali ai Municipalității Shanghai la Constanța. FOTO CJ Constanța

Președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, a primit vizita unei delegații compusă din înalți oficiali ai Municipalității Shanghai.

Delegația chineză a fost condusă de Li Chunping – Director al Diviziei Afacerilor Europene și Africane, iar scopul întâlnirii a fost legat de dezvoltarea unor parteneriate pe termen lung, îmbunățirea relațiilor comerciale și a oportunităților de cooperare economică dintre cele două regiuni.

„Îmi doresc ca odată cu această vizită să identificam o serie de proiecte concrete, și, în următoarea perioadă să demarăm discuții punctuale referitoare la o investiție chineză de amploare aici, în județul Constanța. Pentru a veni în sprijinul investitorilor cu proiecte majore în județul nostru, suntem deschiși la dialog privind acordarea unor facilități. Și aici luăm în calcul variante legate de o taxare preferențială sau o eventuală scutire de anumite taxe locale. În plus, oferim tot suportul nostru prin instituțiile subordonate sau societățile unde Consiliul Județean Constanța deține capitalul majoritar, astfel încât atractivitatea regiunii din punct de vedere economic să crească” a declarat președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

La întâlnirea de astăzi, din partea administrației locale au participat prefectul județului, Ioan Albu, primarul municipiului Constanța, Decebal Făgădău și administratorul public al județului, Mirela Matichescu. De asemenea, au fost prezenți și reprezentanți ai autorității centrale, respectiv ministrul turismului, Bogdan Trif și secretarul de stat în Ministerul Agriculturii, Alexandru Valentin Țachian. Din partea Consiliului Județean Constanța.

„China are un potențial turistic enorm. Este țara care, în ultimii ani, a furnizat constant peste 100 de milioane de turiști la nivel internațional. În anul 2017, România a înregistrat o creștere de 22% privind numărul de turiști chinezi. Ne bucură faptul că suntem pe o linie ascendentă, dar e momentul ca România sa devină o destinație turistică majoră pentru China. Am reușit, pe de altă parte, să reducem timpul de acordare a vizelor, oferind un sprijin pentru toți cei care vor să ne viziteze” a declarat ministrul turismului, Bogdan Trif.

O altă tema abordată în cadrul discuțiilor a vizat dezvoltarea schimburilor agricole, China fiind un importator masiv de produse alimentare. În același timp, oficialii chinezi și-au reconfirmat interesul pentru a investi în regiunea noastră.

„Am remarcat foarte multe șantiere, fapt ce demonstrază că este o regiune în curs de dezvoltare. Pentru noi, județul Constanța este extrem de atractiv din punct de vedere al investițiilor. Ne dorim să concretizăm parteneriate de lungă durată și să existe o cooperare reală între regiunile din China și județul dumneavoastră. Ne dorim să creem un mediu investițional corect, să avem o dezvoltare comună și, firește, beneficii comune” a declarat Li Chunping – Director al Diviziei Afacerilor Europene și Africane a Municipalității Shanghai.

Potrivit programului, delegația chineză are prevazută o vizită oficială în Portul Constanța precum și o deplasare la o fermă din județ.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*