O mare de culori și de copii în pasajul de lângă Gara Constanța

O mare de culori și de copii în pasajul de lângă Gara Constanța

Un pasaj uitat din Constanța a prins viață în aceasta vară grație asociației Creative Plus si Fundației Comunitare Galați.

Un grup de tineri talentați din organizația ZIDART au pictat pereții pasajului pietonal din zona Gării Constanța, după ce Primăria Constanța a igienizat și văruit locul, astfel încât a devenit o zonă plăcută pentru comunitate. Mai mult, din august până în octombrie, Creative Plus organizează în pasaj multe ateliere pentru copiii între 7 și 14 ani, unele chiar de pictură pe pereți. Iar serile, vom avea pentru prima oară filme în pasaj, producții educative, inter-culturale, alese cu atenție de Creative Plus.

Proiectul Education Art – Flipping este finanțat cu 98.400 de lei prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități”, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Galați.

Pentru Constanța programul dispune de 246.000 de lei și este susținut prin Fundația Comunitară Galați în baza a două direcții de finanțare: 98.400 de lei acordați prin atribuire directă pentru implementarea proiectului „Pasaj pietonal Gară” și 147.600 lei pentru inițiativele comunitare care vizează domeniile de mediu și educație, acordați pe bază de concurs de proiecte.

Activitățile programate în cadrul proiectului sunt: „Doza zilnică de motivare” de către o echipă de voluntari, ateliere de conștientizare și învățare prin joacă pentru copii, expoziții de artă și fotografie, filme și piese de teatru și transformarea spațiului verde din jur.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*