UPDATE O decizie politică strică viețile a sute de elevi și profesori din Constanța. O școală de top este comasată artificial cu o unitate de învățământ slabă. Profesorii, în grevă japoneză

Școala 30 din Constanța

UPDATE 18 ianuarie 2015: Primăria Constanța a transmis decizia finală în scandalul Școlilor din Constanța

“În conformitate cu prevederile Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 şi a Ordinului Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr. 5556/27.10.2015, Comisia pentru activităţi ştiinţifice, învăţământ, sănătate, cultură, sport, culte şi protecţie socială din cadrul Consiliului local al municipiului Constanţa, în deplin acord cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au organizat şi avizat Reţeaua şcolară a unităţilor de învăţământ de stat şi particular preuniversitar din municipiul Constanţa.

Astfel, Şcoala Gimnazială Nr. 6 “Nicolae Titulescu” şi Grădiniţa cu Program Normal “Căsuţa poveştilor” vor deveni structură fără personalitate juridică în cadrul Şcolii Gimnaziale Nr. 5 “Nicolae Iorga” începând cu anul şcolar 2016-2017″, se arată în comunicatul transmis de Primăria Constanța.

Profesorii Școlii Generale 30 “Gheorghe Țițeica” intră în Grevă Japoneză. Decizia a fost luată după ce Inspectoratul Școlar Județean Constanța a hotărât să unească unitatea de învățământ de top cu Școala 6, “Nicolae Titulescu”, cunoscută drept una dintre cele aflate la coada clasamentului.

Mai grav este că ISJ-ul condus de Zoia Gabriela Bucovală a nu a consultat deloc profesorii și totul a fost făcut la îndemnul unor consilieri locali.

Școala bună. Școala rea

Școala 30 din Constanța a ajuns să fie considerată una de prestigiu în oraș după ce profesorii și părinții s-au implicat în creșterea calității actului de educație. Dotările foarte bune, dăruirea dascălilor, toate s-au reflectat în rezultatele elevilor la Evaluarile Naționale, concursuri și olimpiade.

Pe de cealaltă parte, Școala 6 din Constanța nu avea nici pe departe aceleași dotări și rezultate ale elevilor. Altfel spus, profesorii și părinții de la școala mai bună se tem că totul se va duce de râpă după comasarea unităților de învățământ pentru că nu vor exista sumele necesare pentru întreținerea școlii mai slabe, iar din această cauză vor avea de suferit toți elevii.

Totodată, profesorii de la Școala 30 se tem că Școala 6 vine cu profesori titulari și asta va duce la concedierea unora dintre ei.

3 școli distanță și veriga slabă a intereselor personale

Decizia ISJ este cu atât mai dificil de înțeles cu cât Școala 6 are alte două unități de învățământ apropiate: 7 și 12. Oamenii spun că au mai existat tentative de a comasa Școala 6 cu 12, dar nimeni nu a dorit acest lucru și unirea nu a mai avut loc.

Profesorii cred că hotărârea a fost luată în secret în luna decembrie, iar singura care știa și și-a dat acordul este directoarea Școlii 30 care și-ar prelungi în acest fel mandatul de conducere cu cel puțin un an.

Întrebată fiind despre propunerile consilierilor locali către ISJ Constanța, inspectorul general Gabriela Bucovală a refuzat să ofere detalii jurnaliștilor de la Constanța 100%.

Profesorii și-au anunțat deja intenția de a declanța Greva Japoneză, iar vineri, 15 ianuarie, la ora 11.00 are loc un Consiliu de Administrație la Școala 30.

Iată memoriul semnat de profesorii Școlii 30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*