FOTO VIDEO Nunta de argint, sărbătorită la Medgidia pentru zeci de cupluri din oraș. Primarul Valentin Vrabie: “această categorie de vârstă este foarte importantă pentru că are cea mai mare responsabilitate în viață”

Nunta de argint, sărbătorită la Medgidia, alături de primarul Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro
Nunta de argint, sărbătorită la Medgidia, alături de primarul Valentin Vrabie. FOTO Adrian Boioglu / CTnews.ro

O nouă promoție de veterani ai căsniciei a fost premiată aseară la Medgidia: 71 cupluri din oraș și-au sărbătorit nunta de argint la restaurantul Luxor împreună cu primarul Valentin Vrabie, care i-a felicitat și cu care au petrecut împreună acest moment fericit al vieții de familie.

“În martie 2017 am avut un proiect de inițiativa locală prin care mai multe categorii de vârstă și momente ale vieții să fie premiate și să oferim acel moment în care comunitatea noastră să aibă motive de întâlnire, să comunicăm și să socializăm. Am reușim să trec acest proiect prin Consiliul Local, dar situația financiară a orașului nu a permis alocarea banilor pentru premierea acestor oameni. Acum însă, a venit momentul ca ei să fie invitați aici și să ne atingem scopul pentru care am inițiat acel proiect” spune primarul Valentin Vrabie.

Pentru longevitatea relaţiei, perechile au fost recompensate de Primăria municipiului Medgidia cu flori, diplome și cu câte 500 de lei plus mâncare, muzică bună și antren. Premierea seniorilor de aur si argint a devenit tradiţie la Medgidia. Perechile care împlinesc 50 de ani și 25 de ani de viață împreună, sunt sărbătorite în fiecare an, în oraș.

“Acesta este al treilea episod de acest fel – nunți de aur și argint. Oamenii așteptau momentul acesta ca să se mai întâlnească, să mai lase deoparte problemele zilnice și să se distreze. Le-am zis “Veniți!” și, după cum vedeți, au și venit să petrecem împreună” adaugă primarul Medgidiei.

Evenimentul organizat de Primăria Medgidia este un gest de recunoştinţă faţă de aceşti oameni care, în ciuda vremurilor şi a greutăţilor, au reuşit să îşi ţină familia unită un sfert de secol. Ei sunt cetățenii de bază ai orașului, cărora Medgidia le datorează tot ceea ce e mai bun.

“La vârsta lor, acesta e un moment minunat și o stare de spirit extraordinară. E un moment unic: la 25 de ani de căsnicie te poți uita și înapoi și vezi foarte aproape trecutul, iar în același timp viitorul este încă foarte departe. Eu sunt convins că această categorie de vârstă a orașului este foarte importantă pentru că are cea mai mare responsabilitate în viață” a declarat edilul Medgidiei, Valentin Vrabie.

Nici organizatorii evenimentului (Primăria Medgidia) nici gazdele petrecerii (restaurantul) nu au impus reguli stricte legate de ținutele invitaților sărbătoriți la 25 de ani de căsnicie, însă perechile care au răspuns invitației au ales o vestimentație festivă și elegantă, potrivită pentru o seară la restaurant. După 25 de ani de căsnicie, ce poate să fie mai frumos decât un eveniment pe măsură? Oamenii s-au distrat, au cântat și au dansat până târziu în noapte, pentru că fiecare căsnicie care trece testul timpului merită să fie celebrată de către cei doi soți, în compania celor dragi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*