Nouă tone de deșeuri din Marea Britanie, descoperite în Portul Constanța. În documente erau trecute jucării și mobilier, în realitate erau produse electrocasnice second hand

Nouă tone de deșeuri din Marea Britanie, descoperite în Portul Constanța

Polițiștii de frontieră constănțeni au depistat un container ce conținea aproximativ nouă tone de deșeuri, respectiv produse second hand, care urmau sa fie importate în România, din Marea Britanie, fără respectarea prevederilor legale.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră, în cooperare cu lucrători ai Biroului Vamal de Frontiera Constanta Sud, comisari din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanta și reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, au descoperit joi, 10 iunie, un container, sosit din Marea Britanie, pentru o firmă de pe raza județului Vrancea care efectua activități de import în România.

„În fapt, echipa a constatat faptul că marfa din containerul controlat nu corespunde cu datele declarate și cuprinse în documentele folosite la autoritatea vamală. Acesta era încărcat cu diverse produse electrocasnice second hand – produse în greutate totală de aproximativ nouă tone, iar în documentele de transport erau trecute elemente de mobilier și jucării”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

În acest sens, a fost luată măsura nepermiterii importului pe teritoriul României de către comisarii Gărzii de Mediu Constanța, deoarece mărfurile sunt deșeuri, produsele având un grad de uzură mai mare decât cel permis. Astfel, acestea nu pot fi puse în libera circulație pe teritoriul României și nici nu pot fi comercializate, punând în pericol viața și sănătatea consumatorilor în cazul folosirii acestora.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanta învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor import ilegal de deșeuri și folosirea de acte nereale la organul vamal iar bunurile vor fi returnate firmei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*