Noi echipamente achiziționate de Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu

Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă
Aeroportul Internațional Constanța din Mihail Kogălniceanu. FOTO Arhivă

Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța informează că în data de 4 martie, prin Ordinul nr. 732, a fost aprobată de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente obiectivului de investiții “Creșterea siguranței traficului de pasageri pe A.I.M.K.C.”.

Astfel, având în vedere că atât politica flexibilă și stimulativă de tarifare a serviciilor oferite companiilor aeriene, creșterea și diversificarea serviciilor oferite pasagerilor și operatorilor aerieni cât și aplicarea unei politici active de marketing, duc la dezvoltarea continuă a traficului aeroportuar, este nevoie de măsuri de asigurare eficientă a tuturor serviciilor de siguranță aeronautică.

În nota de fundamentare aprobată prevăzută achiziția următoarelor echipamente:

  • Degivror pistă – 1 bucată
  • Autofreză zăpadă – 1 bucată
  • Perii cu cap tractor (complet echipate) – 2 bucăți
  • Dispozitiv de măsurare continuă a coeficientului de frânare – 1 bucată

Valoarea totală fără TVA a investiției este de 11.985.297 lei, iar achiziția urmează să fie finalizată în decurs de 16 luni.

Această achiziție contribuie la realizarea obiectivului general al strategiei de dezvoltare a aeroportului, la dezvoltarea actualului sistem de transport și integrarea lui în sistemul multimodal proiectat la nivelul regiunii.

Finanţarea investiţiei se realizează din fonduri europene nerambursabile, de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, exclusiv pentru cofinanțare, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum și din venituri proprii, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*