Mobilierul urban din municipiul Constanța, în curs de recondiționare

Mobilierul urban din municipiul Constanța, în curs de recondiționare. FOTO: Primăria Constanța

Odată cu venirea primăverii, spațiile de odihnă din oraș vor fi din ce în ce mai căutate de constănțeni. Pentru ca acestea să asigure cele mai bune condiții, Primăria Municipiului Constanța execută lucrări de reparații a mobilierului urban de pe domeniul public.

Potrivit reprezentanților instituției, se lucrează deja în mai multe zone din oraș, unde mobilierul urban era deteriorat sau mediul salin a acționat mai puternic. În primă fază au fost ridicate băncile de odihnă de pe Faleza Cazino din Constanța și din zonele Tomis Nord, bloc TAV 1, Faleză Nord, intersecția bulevardului Tomis cu bulevardul Aurel Vlaicu. Astăzi, se intervine în zona Spitalului Județean Constanța și în stațiunea Mamaia.

„Lucrările presupun un amplu proces de recondiționare: înlocuirea riglelor din lemn, scoaterea componentelor rupte, deteriorate pentru refacere, curățarea părții metalice degradate, eliminarea ruginii și vopsirea suprafețelor din metal. Părțile componente și elementele de mobilier urban sunt demontate și transportate la ateliere specializate, motiv pentru care cetățenii nu trebuie să intre în panică în momentul în care sesizează lipsa componentelor. Zonele în care se execută lucrări sunt semnalizate corespunzător”, au transmis sursele citate.

Intervențiile se vor realiza în funcție de necesități, iar durata contractului de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii primului ordin de lucru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*