Misiune urgentă a pompierilor constănțeni pentru salvarea unei persoane surprinsă de un mal de pământ, în Agigea. UPDATE: Bărbatul a fost scos în viață și transportat la spital

Intervenție a pompierilor pentru salvarea unei persoane surprinsă de un mal de pământ, în Agigea. FOTO ISU Constanța

O intervenție contracronometru a pompierilor de constănțeni se desfășoară la această oră pentru salvarea unei persoane surprinsă de un mal de pământ, în comuna Agigea.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, înainte de incident bărbatul efectua lucrări cu un utilaj la rețeaua de canalizare pe strada Nicolae Titulescu din localitatea Agigea.

La fața locului, în condiții extreme, pompierii salvatori intervin cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autospeciale de descarcerare, un container multirisc  și o ambulanță SMURD, iar în sprijin s-au deplasat și două o autospecială a Serviciului de Ambulanță Constanța.

Misiunea este în dinamică.

UPDATE

Bărbatul este conștient și cooperant. El a fost surprins de malul de pământ în picioare și a fost dezgropat până la brâu.

„Are mască de oxigen, cască de protecție, a cerut apă. Se lucrează în continuare pentru extragerea lui. Se sapă în jurul lui cu lopeți și, uneori, cu mâinile goale pentru a nu-l răni”, au mai transmis salvatorii, care au precizat că victima se află la o adâncime de aproximativ trei metri.

Intervenție a pompierilor pentru salvarea unei persoane surprinsă de un mal de pământ, în Agigea. FOTO ISU Constanța

UPDATE 2

Bărbatul a fost scos de sub malul de pământ de pompieri. I s-a acordat primul ajutor, a fost imobilizat pe o targă rigidă și apoi a fost transportat la Spitalul Județean Constanța pentru supraveghere și investigații medicale suplimentare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*