Migranţi sirieni depistaţi de poliţiştii de frontieră în zona satului Esechioi

Polițiști de frontieră în misiune. FOTO Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat două grupuri de migranţi, cetăţeni sirieni, totalizând un număr de opt persoane, (cinci bărbaţi, o femeie şi doi minori), care au trecut ilegal frontiera terestră din Bulgaria în România.

Astfel, în data de 28.12.2023, în jurul orei 12.30, polițiștii de frontieră au depistat, pe raza satului Esechioi, comuna Ostrov, din judeţul Constanţa, un grup de trei persoane (un bărbat, o femeie și o minoră) care se deplasa pe jos. Din verificări s-a constatat faptul că aceştia sunt cetăţeni sirieni şi au trecut fraudulos frontiera din Bulgaria în România. De asemenea, s-a constatat că un alt grup de cinci persoane au trecut fraudulos frontiera de stat.

Urmare a măsurilor dispuse de reorganizare a dispozitivului de supraveghere  au fost reținute, în proximitatea frontierei, 5 bărbați (4 adulţi şi un minor), care nu dețineau documente de identitate şi au declarat că sunt cetăţeni sirieni şi au trecut fraudulos frontiera bulgaro-română.

În cauză, se derulează activităţi de cercetare împreună cu autoritatea de frontieră Bulgariei. Totodată, se desfășoară cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă  Curtea de Apel Constanța pentru săvârşirea infracțiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*