Medic de familie din comuna Corbu, trimis în judecată pentru fals informatic și luare de mită în cazul certificatelor de vaccinare anticovid

Medic de familie din comuna Corbu, trimis în judecată pentru fals informatic și luare de mită în cazul certificatelor de vaccinare anticovid

Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus trimiterea în judecată a medicului de familie Radu Daniel Ioan, în stare de libertate, din comuna Corbu, pentru săvârşirea a trei infracțiuni de fals informatic și două infracțiuni de luare de mită. Acuzațiile vin în urma unor acțiuni ilegale legate de eliberarea certificatelor de vaccinare anticovid.

Conform probatoriului administrat în cauză, în data de 28 februarie 2022, medicul Radu Daniel Ioan ar fi solicitat și primit suma de 600 de lei de la o persoană pentru a emite un certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat. De asemenea, medicul ar fi instigat asistenta medicală să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid, prezentând datele persoanei căreia i-a eliberat certificatul ca fiind o persoană vaccinată.

Potrivit procurorilor, fapta s-a repetat identic și în data de 11 aprilie 2022, medicul primind alte 600 de lei, pentru a emite un certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat.

Pe durata urmăririi penale, inculpatul Radu Daniel Ioan a fost arestat preventiv, iar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar. În prezent, acesta nu se află sub nicio măsură preventivă.

În cadrul aceleiași cauze, inculpatul N.E., o persoană fără calități speciale, a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției pentru săvârșirea unei infracțiuni de instigare la fals informatic și o infracțiune de trafic de influență. N.E. s-ar fi folosit de influența sa asupra medicului de familie Radu Daniel Ioan pentru a facilita intrarea unei persoane fizice fără calități speciale la medic, în scopul obținerii unui certificat de vaccinare anticovid, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat. Totodată, el l-a determinat pe medic să introducă date nereale în sistemul informatic de evidență a persoanelor vaccinate anticovid.

Pe durata urmăririi penale, și N.E. a fost reținut, dar ulterior s-a dispus măsura controlului judiciar. În prezent, acesta nu se află sub nicio măsură preventivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*