Măsuri luate de pompierii constănțeni pe durata weekendului prelungit de Sfânta Maria

Peste 250 de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ al județului Constanța, cu peste 120 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, zilnic, pe durata weekendului prelungit de Sfânta Maria.

Ca măsură operațională suplimentară, având în vedere că, în această perioadă, pe litoral se va înregistra un număr mare de turiști, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „ Dobrogea“ al județului Constanța a fost operaționalizat punctul temporar de lucru din localitatea Agigea, cu un echipaj de stingere dotat cu modul de prim ajutor și descarcerare. Punctul temporar de stingere este operațional în perioada 12-15 august, în intervalul orar 08.00 – 20.00, scopul fiind eficientizarea timpului de răspuns în cazul producerii unor situații de urgență pe rutele care converg spre sudul litoralului cât și pe principale artere rutiere spre municipiul Constanța.

Astfel, în perioada 12-15 august, pompierii militari vor asigura măsuri de prevenire și stingerea incendiilor precum și de prim ajutor medical pe timpul evenimentelor din acest weekend prelungit. În Portul Turistic Tomis, la Festivalul Muzicii Românești – Kimaro, în permanență, în proximitatea evenimentului, se vor afla o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

În data de 13 august, pe timpul evenimentului Ziua Porților Deschise organizat de Ministerul Apărării Naționale în Portul Militar Constanța, va fi prezent un echipaj ce încadrează ambulanța SMURD.

În data de 14 august, pe faleza Cazinoului, va fi prezent un echipaj ce încadrează ambulanța SMURD, pe durata ceremonialului de depunere a coroanelor de flori la Crucea Marinarilor, cu ocazia comemorării eroilor căzuți la datorie.

În data de 15 august, echipajele ISU Dobrogea vor fi prezente pe toata perioada desfășurării ceremonialului dedicat Zilei Marinei Române cu două ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială de stingere cu apă și spumă și o autospecială CBRN.

Prevenție

Pe linie preventivă, inspectorii de specialitate din cadrul Inspecției de Prevenire intensifică, în perioada 12 – 15 august, controalele la unitățile turistice sau amenajări temporare la care este anunțată afluență mare de public. Pe timpul verificărilor, principalele aspecte urmărite de inspectorii de prevenire se referă, printre altele, la dotarea cu mijloace de primă intervenție, menținerea liberă a căilor de evacuare și exploatarea în condiții de siguranță a instalațiilor electrice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*