Măsuri luate de conducerea CT BUS pentru circulația mijloacelor de transport în comun după ridicarea stării de urgență

Autobuz CT BUS. FOTO Arhiva CTNews

CT BUS informează a anunțat publicul călător că, potrivit hotărârii nr.11 / 14.05.2020 a Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu data de 18 mai, odată cu ridicarea stării de urgență, se reia circulația liniilor 3b, 51b, 43C, 43M, 100C, 101M. Totodată, rămân suspendate traseele de noapte N100, N2-43, N102 și N5-40, precum și traseele școlare E1, E2 și E3.

În plus, în conformitate cu hotărârea nr. 10 / 14.05.2020 a Comitetul local pentru Situaţii de Urgenţă, se menține gratuitatea la transportul public în comun din municipiul Constanța pentru personalul medical și personalul auxiliar din sistemele sanitare publice sau private.

Pentru siguranța călătorilor, toate vehiculele au fost dotate cu dozatoare cu dezinfectant pentru igienizarea mâinilor și sunt igienizate cu substanțe biocide.
Călătorii au obligația purtării măștii de protecție pe întreg parcursul călătoriei.

Pentru respectarea noilor reguli de acces în mijloacele de transport în comun, în punctele cu trafic intens, călătorii vor fi îndrumați de către controlorii CT BUS, sprijiniți de Poliția Locală.

Pentru a se reduce cât mai mult posibil interacțiunea dintre călători, urcarea și coborârea în vehiculele CT BUS se va face astfel:

  • accesul în mijloacele de transport în comun va fi limitat: călătorii pot ocupa numărul de scaune marcate, precum și un rând în picioare, respectând distanța reglementată, de 1 m.

Pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus, recomandăm tuturor constănțenilor care folosesc mijloacele de transport în comun:

  • să își protejeze nasul și gura cu măști medicale sau din bumbac;
  • să respecte, de asemenea, noile reglementări privind distanțarea socială; să evite poziționarea față în față cu alte persoane;
  • să folosească mănuși sau un şerveţel de unică folosință pentru a se ţine de bară/mânere;
  • să evite să își atingă faţa sau să utilizeze telefonul mobil;
  • să se dezinfecteze cât mai rapid pe mâini (folosind șervețele dezinfectante, un gel dezinfectant, alcool sanitar) la coborârea din mijlocul de transport;
  • să evite orele de vârf: în caz de aglomeraţie, să aștepte următorul autobuz.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*