Marinarii militari participă la Exercițiul multinațional NUSRET 20

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu”. FOTO Forțele Navale

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” a plecat miercuri, 14 octombrie, din portul Constanța, pentru a participa la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Forțele Navale ale Turciei, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie.

NUSRET 20 are ca scop perfecționarea deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine și vizează consolidarea și dezvoltarea nivelului de pregătire al operatorilor din acest domeniu, la standardele NATO.

Aproximativ 20 de nave și ambarcațiuni rapide, patru aeronave, trei detașamente scafandri EOD și un vehicul subacvatic autonom, din Bulgaria, Franța, Italia, Grecia, România, Spania, Turcia și SUA participă la exercițiul NUSRET 20, al cărui scenariu fictiv urmărește întărirea interoperabilității operaționale și tactice dintre forțele participante, în situația escaladării unor divergențe politico-militare dintre două state vecine.

Puitorul de mine  „Viceamiral Constantin Bălescu”, cu un echipaj alcătuit din 68 de militari, este comandat de căpitan-comandorul Daniel Gheorma și are la bord un detașament de scafandri EOD, specializați în dezamorsarea dispozitivelor explozive subacvatice. Participarea militarilor din Forțele Navale Române la exercițiile multinaționale organizate de partenerii din Alianța Nord-Atlantică reprezintă o oportunitate foarte bună pentru dezvoltarea abilităților de a răspunde, rapid şi eficient, la întregul spectru de ameninţări, precum și un foarte bun exemplu de angajament față de apărarea colectivă.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*