Marinarii militari își cinstesc eroii cu prilejul Zilei Recunoștinței

Ceremonie la Monumentul Crucea Marinarilor. FOTO SMFN

Marinarii militari vor organiza cu prilejul Zilei Recunoștinței ceremonii militare sâmbătă, 14 august, la Constanța, Mangalia, Tulcea și Brăila, pentru a aduce un pios omagiu tuturor celor care s-au jertfit pentru țară și își dorm somnul de veci în adâncul apelor.

La Constanța, ceremonia va avea loc la Monumentul Crucea Marinarilor, de pe faleză, începând cu ora 08.30, iar la Mangalia, la Monumentul Marinarului Erou, de la ora 08.30. Începând cu ora 09.00, Flotila Fluvială organizează, în porturile militare Brăila și Tulcea, ceremonii militare și religioase cu apeluri solemne și lansări de ancore de flori.

Totodată, în portul militar Constanța, va fi organizată, la ora 10.00, o festivitate de acordare a unor embleme, plachete și medalii personalului militar și civil, care a obținut rezultate meritorii la concursuri specifice și în procesul de instrucție din ultimul an.

Decorații și distincții pentru marinarii militari români

Forțele Navale Române organizează sâmbătă, 14 august, ora 10.00, o festivitate de decernare a unor decorații și distincții acordate cu prilejul Zilei Marinei Române, în portul militar Constanța la evenimentul „Ziua Porților Deschise”.

Meritele a 80 de membri, personal militar și civil, din echipajul Forțelor Navale Române au fost apreciate și recompensate cu diferite decorații și distincții din partea Președintelui României, Ministrului Apărării Naționale, Șefului Statului Major al Apărării, Șefului Statului Major al Forțelor Navale și a unor comandanți de structuri din Armata României, cu prilejul sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Totodată, locțiitorului Șefului Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral de flotilă Cristian Lișman, i-a fost conferit din partea Președintelui României Ordinul Virtutea Maritimă în grad de Ofițer, cu însemn pentru militari, „în semn de apreciere pentru capacitatea deosebită dovedită în îndeplinirea misiunilor încredințate, pentru obținerea de rezultate remarcabile în întreaga activitate, precum și pentru contribuția avută la modernizarea Forțelor Navale”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*