Marcel Vela anunță controale mixte la agenții economici de pe litoral care nu respectă regulile de distanțare fizică

Marcel Vela a trecut în revistă efectivele și tehnica structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoral în sezonul estival

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că agenții economici din sectorul HORECA vor fi controlați de mai multe de-a lungul sezonului estival, iar cei care încalcă regulile ar putea avea autorizația de funcționare suspendată.

Aflat, miercuri, la Constanța, Marcel Vela a declarat că pe litoral au fost detașați polițiști din țară, care or să le explice oamenilor și agenților economici că nu este bine să încalce regulile de protecție sanitară. El a explicat că vor fi organizate controale, împreună cu reprezentanți ai altor instituții, și speră să nu se ajungă în situația de a fi închise plaje, ori activități economici suspendate.

„În plin sezon vor fi controlate mai multe unități, de mai multe ori. O să vedeți că în propunerea CNSU, în Hotărârea de Guvern, va fi un articol care prevede următorul lucru: operatorii economici care încalcă regulile vor avea autorizația de funcționare suspendată. Controalele nu se vor face doar cu polițiștii sau cu jandarmii, pentru că sunt adeptul comunicării, convingerii, nu a unor măsuri coercitive, care pot fi amânate, plătită amenda peste 15 zile, discutată, amânată și omul să funcționeze în continuare. Sunt adeptul unor controale mixte, unor echipaje mixte cu reprezentanți de la alte instituții care au atribuții în zona sanitară, în zona comercială dacă vreți și protecția alimentară astfel încât să se poată lua decizii care au un impact mai mare asupra operatorului care încalcă regulile, aceea de a suspenda autorizația de funcționare. Și cred că din acest moment operatorii economici vor fi mai riguroși, mai atenți astfel încât să creeze acel spațiu de siguranță pentru că e păcat ca un turist care vine aici sănătos să plece acasă bolnav. (…)Sper să nu ajungă în situația în care să se închidă plaje, să fie asemenea măsuri care până la urmă fac și rău turistului care vine să se bucure de mare sau de soare. Cred că oamenii vor înțelege”, a explicat ministrul Afacerilor Interne.

El a comentat și situațiile apărute în ultimele săptămâni, în special în stațiunile de pe litoral, când oamenii nu au mai păstrat distanțarea socială și nici protecția sanitară, dar situația va fi remediată odată cu creșterea numărului de polițiști care acționează pe litoral în urma detașărilor din țară.

„Aglomerația a fost permisă pentru că poliția și echipajele de poliție nu au fost foarte bine organizate, aici pe litoral, foarte bine prezentate în spațiul public și atunci, dacă ai un singur echipaj care la trei ore trece pe faleză, normal că agenții economici poate nu au respectat. Vor fi mai multe patrule, vor fi controale, mixte și se vor suspenda autorizațiile. (…) Avem pe serie peste 200 de polițiști care au venit pe litoral din alte județe, polițiști și alte forțe, care vin aici să susțină pe lângă cei din Constanța. Această serie va sta până la începutul lunii august și următoarea serie va sta până în weekendul din 6 septembrie”, a mai declarat Marcel Vela.

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela și secretarul de stat, chestor șef de poliție Bogdan Despescu, s-au aflat, miercuri, pe faleza din municipiul Constanța, unde a avut loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor asigura măsurile de ordine publică pe litoralul românesc în perioada estivală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*