Manifestări științifice internaționale de tradiție, organizate de Facultatea de Educație Fizică și Sport a UOC

Universitatea „Ovidius” Constanța. FOTO UOC

Facultatea de Educație Fizică și Sport (FEFS) a Universității Ovidius din Constanța (UOC) organizează, în perioada 20 – 21 mai, cea de a XXI-a ediție a Conferinței Științifice Internaționale „Perspectives in Physical Education and Sport” și a IV-a Conferință Științifică Internațională Studențească „Specialiștii viitorului în educație fizică, sport și kinetoterapie vizează excelența”.

Cele două manifestări științifice internaționale, susținute în mediul online, cristalizează, an de an, în domeniul Științei Sportului și Educației Fizice, prin contribuția participanților, reputați specialiști români și străini, sau parteneri ai proiectelor europene.

„În cadrul actual al schimbărilor socio-economice, determinate de prezența crizei pandemice ne propunem ralierea ideilor pentru a găsi soluții viabile în realizarea activității de cercetare științifică, din educație, știință și, mai ales, în găsirea unor modalități alternative de practicare plăcută a exercițiului fizic”, a subliniat decanul facultății, prof. univ. dr. Ionel Melenco.

În context, coordonatoarea conferinței, prof. univ. dr. Carmen Ene-Voiculescu, a precizat că evenimentul se va desfășura în cadrul secțiunilor: Performanță în sport; Educație fizică; Kinetoterapie; Sport și sănătate; Recreație și Sportul pentru toți; Management și marketing în sport și Varia.

„Ajunsă la ce-a de-a XXI-a ediție, conferința internațională „Perspectives in Physical Education and Sport” se desfășoară, acum, sub auspiciile parteneriatului încheiat cu Facultatea de Științe, Educație Fizică și Informatică a Universității din Pitești și Facultatea de Științe ale Mișcării, Sportului și Sănătății de la Universitatea Vasile Alecsandri – Bacău. Este un privilegiu și, totodată, o răspundere deosebită pentru FEFS, suntem parteneri, dar, mai presus, trebuie să fim gazdele evenimentului de la Pontul Euxin. Evenimentul este deschis participării specialiștilor IT, medicilor, kinetoterapeuților, nutriționiștilor, psihologilor, antreprenorilor din sistemul sanitar/recuperare și ai sălilor de fitness etc. Este un domeniu interdisciplinar și, ca atare, are o mare deschidere către toți cei care pot susține Știința Sportului și Educației Fizice”, a declarat Carmen Ene-Voiculescu.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor susține conferințe: prof. univ. dr. Magni Mohr de la Faculty of Health Sciences, University of Southern, Odense, Denmark, University Faroe Islands, Faculty of Health, Torshavn, Faroe Islands), prof. univ. dr. Urs Granacher-Training and Movement Sciences, University of Potsdam, Germany și prof. univ. dr. Aron Adrian-Department of Doctoral Studies in Medical Recovery, Radford University, USA.

Totodată, coordonatorii celei de-a IV-a ediții a Conferinței Științifice Internaționale Studențești „Specialiștii viitorului în educație fizică, sport și kinetoterapie vizează excelența” sunt conf. univ. dr. Antoanela Oltean și lect. univ. dr. Adrian Georgescu.

Deschiderea oficială a celor două evenimente este programată în comun, joi 20 mai, de la ora 11.00, pe linkul: https://ovidius.webex.com/meet/popa.cristian, urmând ca de la ora 13.30, să aibă loc prezentările pe secțiuni online. Informații suplimentare pot fi găsite pe: http://fefs.univ-ovidius.ro/conferinta.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*