Mangalia găzduiește în acest weekend o nouă ediție a Campionatului Național de Super Rally

Mangalia găzduiește în acest weekend o nouă ediție a Campionatului Național de Super Rally

Peste 20 de piloți, din România, Bulgaria și Franța, vor participa, la sfârșitul acestei săptămâni, cea de-a treia ediție organizate la Mangalia a Campionatului Național de Super Rally 2022 – Powered by Superbet.

Prima etapă a campionatului, intitulată „Trofeul Mangalia”, este programată să se desfășoare, în perioada 13 – 14 mai, pe mai multe artere de circulație din zona Portului Turistic din localitate.

La startul competiției, s-au înscris 24 de participanți, atât din România, cât și din Franța și Bulgaria, iar spectacolul automobilistic va fi întregit de apariția în campionat a grupelor monopost și GT, dar și a altor grupe de gen. Și-au confirmat prezența piloți precum multiplul campion de box și campion național de raliu Mihai Leu, localnicul Emil Ghinea, Costel Cășuneanu și Vali Porcișteanu, dar și piloți străini precum francezii Jerome France, Didier Balcaen și bulgarul Evgeny Yankov.

Prezentarea oficială a echipajelor va avea loc vineri, 13 mai, în Portul Turistic, începând cu ora 18.00, iar seara, de la ora 20.00, publicul este invitat la un concert susținut de artista Mira.

Ziua de sâmbătă, 14 mai, va începe cu două manșe de recunoaștere, de la ora 10.00, manșele de antrenament având startul programat la ora 10.30. Manșele de concurs sunt programate la ora 14.00, premierea câștigătorilor având loc la ora 16.00, în parcul service din zona Hotelului Laguna.

Traseul de concurs este prevăzut cu diferite obstacole pe care piloții vor trebui să le ocolească, atingerea acestora aducând penalizări în timp. Pentru organizarea în bune condiții a acestei manifestări sportive de excepție, au fost stabilite de organizatori activități complexe, astfel încât competiția să aibă succesul garantat.

Pe perioada evenimentului sportiv, organizatorii vor restricționa traficul rutier, vineri, 13 mai, de la ora 20.00 până sâmbătă, 14 mai, ora 21.00. De asemenea, traficul pietonal va fi limitat, sâmbătă, 14 mai, în intervalul orar 07.30 – 20.00, în perimetrul stabilit de autorități. Totodată, drumurile şi căile de acces sunt închise circulației publice şi semnalizate corespunzător, prin plăci de avertizare și alte elemente de securitate specifice.

Ca și la edițiile anterioare, promotorul Campionatului de Super Rally va fi Mihai Leu, primul campion mondial al României la box profesionist și totodată campion național la raliuri și viteză în coastă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*