Mai mulți sportivi din Cahul, Republica Moldova, se află în cantonament la Constanța

Sportivi din Cahul, aflați în cantonament la Constanța. FOTO Primăria Constanța

Mai mulți sportivi din Cahul, Republica Moldova, efectuează, până pe 15 august, un cantonament de pregătire fizică la Constanța pentru participarea la Campionatul European, ce va avea loc în Finlanda, la 27 septembrie.

Cu sprijinul Primăriei Constanța, Primăriei Cahul și partenerilor locali din Constanța – Universitatea Ovidius Constanța și Clubul Sportiv Farul Constanța, va efectua cantonamentul sportiv la Constanța, în perioada respectivă, o echipă a Școlii Sportive Specializate de Haltere din municipiul Cahul (trei sportivi și doi antrenori), echipă din care face parte și Tudor Bratu, campion mondial la haltere, juniori, 2021.

Această inițiativă se desfășoară în cadrul relațiilor de colaborare pe care primăriile celor două municipii le vor formaliza în perioada următoare prin semnarea unui Acord de Înfrățire. În cadrul cooperării dintre cele două primării, un domeniu relevant care va fi avut în vedere îl reprezintă sprijinirea sportivilor de performanță din cele două municipii. Cei doi parteneri văd în această inițiativă un prim proiect de succes al cooperării dintre cele două municipii.

În derularea inițiativei de cooperare dintre Constanța și Cahul, un rol determinant l-a avut implicarea instituțională a partenerilor Primăriei municipiului Constanța în acest proiect – Universitatea Ovidius Constanța și Clubul Sportiv Farul, cărora Primăria municipiului Constanța le aduce mulțumiri și pe această cale.

Sportivii cahuleni sunt cazați pe întreaga perioadă în spațiile de cazare ale Universității Ovidius (în Baza nautică) și vor avea oportunitatea de a desfășura antrenamentele necesare bunei lor participări la apropiatul Campionat European din Finlanda în spațiile de pregătire ale Clubul Sportiv Farul.

Delegația sportivilor din Cahul a avut o întâlnire cu decanul Facultății de Educație Fizică și Sport a Universității Ovidius Constanța, domnul prof. univ. dr. Ionel Melenco, și domnul prof. univ. dr. Alin Larion, prodecan. În cadrul discuțiilor cu delegația sportivă din Cahul, au fost abordate teme privind viitoare proiecte de cooperare dintre cele două municipii în domeniul pregătirii și instruirii sportivilor pentru performanțe de înalt nivel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*