Mai multe zone din municipiul Constanța vor rămâne, marți noapte, fără apă potabilă la robinete

Apa e oprită
Se oprește apa. FOTO Arhivă

Majoritatea locuitorilor orașului Constanța nu vor avea apă potabilă la robinete, în cursul nopții de marți spre miercuri, din cauza unor lucrări de remediere a unei avarii pe care le execută RAJA Constanța. Furnizarea în condiții normale a apei potabile este preconizată să fie reluată miercuri dimineață, în jurul orei 07.30.

Potrivit RAJA SA, pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de distribuție apă potabilă din incinta Stației de Tratare și Pompare Palas, din municipiul Constanța, furnizarea apei potabile va fi întreruptă din noaptea de marți, 02 iunie, ora 23.00, până miercuri, 03 iunie, ora 07.30.

Intervalul de sistare a alimentării cu apă este determinat de lungimea rețelei, a diametrului, dar și a debitului de apă, timpul necesar pentru golirea și umplerea conductei fiind de aproximativ șase ore.

„Totodată, intervenția este extrem de complexă și necesită operațiuni de anvergură, de aceea, pentru reducerea timpului de execuție propriu-zis, lucrările pregătitoare au demarat încă de miercuri – 27 mai: s-au executat săpăturile, au fost aduse materialele necesare și s-au pregătit mai multe echipe RAJA, dotate cu utilajele necesare, pentru a interveni în vederea remedierii avariei în timp operativ”, precizează reprezentanții societății.

Ca urmare a desfășurării acestor lucrări, vor fi afectați de lipsa apei consumatorii din

 • Cartierul Palas și Zona industrială Oierie;
 • Cartierele Brătianu și Medeea;
 • Zona Industrială;
 • Cartierul și Zona industrială CET;
 • Cartierele Viile Noi și Sere;
 • Cartierele Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;
 • Zona comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
 • Cartierul Faleză Sud;
 • Zonele industriale Caraiman și Oil Terminal;
 • Cartierele Far, Abator, Gară, ICIL, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;
 • Zonele Baba Novac și Halta Traian;
 • Zona Comercială Vest, de pe bd. Aurel Vlaicu, tronsonul delimitat de str. Baba Novac și bd. I.C. Brătianu.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți consumatorii afectați de această lucrare să își asigure rezerva minimă de apă, pentru consum și uz casnic, în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*