Laborator de biologie moleculară la Spitalul Județean Constanța

Laborator de biologie moleculară la Spitalul Județean Constanța. FOTO Spitalul Județean Constanța
Laborator de biologie moleculară la Spitalul Județean Constanța. FOTO Spitalul Județean Constanța

Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța va avea un laborator de biologie moleculară în cadrul căruia vor putea fi lucrate testele PCR. SCJU a primit, în urma unei sponsorizări, echipamente de înaltă performanță constând în 2 linii complete de diagnostic prin biologie  moleculară a virusului SARS-CoV-2.

Un astfel de echipament are două componente: un extractor de acizi nucleici (extrage acidul nucleic ADN sau ARN din probele biologice);  un aparat Real Time PCR  ( acidul nucleic extras este amplificat într-un real time pcr si detectează genele specifice virusului SARS-CoV- 2).

Până în momentul de față a fost livrat și instalat primul echipament. Acesta provine din Coreea de Sud și conține inclusiv reactivi și consumabile.

Echipamentele medicale au fost achiziţionate de Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navigatorilor, respectiv Grupul de firme Histria, în parteneriat cu Sindicatul Liber al Navaliştilor Constanţa. Valoarea totală a donaţiei este de aproximativ 200.000 de euro.

“Noi, conducerea spitalului, în numele tuturor cadrelor medicale din Spitalul Județean Constanța, mulțumim celor care s-au implicat până acum și au susținut activitatea medicală, prin donații și sponsorizări. Vă asigurăm că facem tot ce ne stă în putință și utilizăm toate resursele de care dispunem astfel încât pacienții noștri să beneficieze în permanență de servicii medicale de calitate, a transmis managerul SCJU Constanța, Ș.L. Dr. Cătălin Nicolae Grasa.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*