La mulți ani tuturor navigatorilor

Nave la operare în Portul Constanța. FOTO Cătălin SCHIPOR

În anul 2010 cu ocazia Conferinței de la Manila, Organizația Maritimă Internațională (IMO) a hotărât că în fiecare an, ziua de 25 iunie să devină oficial Ziua Internațională a Navigatorului.

În toate țările maritime ale lumii, cu această ocazie, Organizații Profesionale ale navigatorilor și armatorilor, autorități maritime sărbătoresc și le spun „LA MULȚI ANI !” navigatorilor indiferent de sex și naționalitate.

În lume sunt peste 1.600.000 de navigatori care asigură cu cele peste 50.000 de nave maritime comerciale peste 90% din schimburile comerciale la nivel mondial.

În 2019 motto-ul zilei de 25 iunie este „I Am On Bpard with Gender Equality” .

Că în fiecare an, Ziua Internațională a Navigatorului -25 iunie- este marcată în România de Sindicatul Liber al Navigatorilor împreună cu cei care asigură serviciile pentru Bunăstarea Navigatorilor.

Anul acesta SLN, Fundația PMP și Centrul Internațional Agigea împreună cu navigatori, invitați ai autorităților maritime ANR, CERONAV, asociația absolvenților ALUMNI vor sărbători evenimentul la sediul Seamens Club din Constanța, începând cu ora 12.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*