1 Mai cu vijelii. Județul Constanța se află sub avertizare de instabilitate atmosferică și Cod Galben de vânt

Nori de furtuna. FOTO Catalin Schipor

Centrul Meteorologic Regional Dobrogea a informat că în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai este instabilitatea atmosferică ce se va accentua la Constanța și se va manifesta prin averse, descărcări electrice si intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie. Pe arii restrânse, cantitățile de apă vor depăși în Dobrogea 15-25 l/mp și vor fi condiții de grindină.

În ziua de 1 mai, începând cu ora 10.00, Dobrogea intră sub COD GALBEN iar vântul va sufla cu viteze de peste 70 km/h.

Primăria Municipiului Constanța face apel la cetățeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.
Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

  • Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055
  • Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142
  • Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*