Județul Constanța, reprezentat cu cinste la Ziua Monarhiei. Valentin Vrabie și Marius Petre au fost invitați la petrecerea Casei Regale

Valentin Vrabie și Marius Liviu Petre la Ziua Monarhiei
Valentin Vrabie și Marius Liviu Petre la Ziua Monarhiei

Ziua de 10 mai are o însemnătate aparte pentru Casa Regală, iar la cei 150 ani de la fondarea ei, la Castelul Peleș, a avut loc un eveniment special. Printre participanți s-au numărat și constănțenii Valentin Vrabie și Marius-Liviu Petre.

”Sunt onorat să particip la evenimentul prilejuit de Ziua Monarhiei, la invitația Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei. Am trăit un moment istoric, asistând la ceremonia înălțării Stindardului Regal pe catargul din turnul edificiului, pentru prima oară după anul 1947, moment pe care Regele Mihai I al României și l-a dorit în toți acești ani. Regret, la fel ca și ceilalți participanți, că Majestatea Sa nu a putut fi prezent și-i transmit urările mele de sănătate. Pentru mine, un om de rând, participarea la acest Garden Party și la Concertul Regal Jubiliar organizat la Castelul Peleș este cu siguranță un moment unic în viață”, a declarat Valentin Vrabie.

Marius-Liviu Petre este fostul director al Școlii Gimnaziale nr. 1 din Peștera, inspector la ISJ Constanța și actualmente profesor de istorie la instituția de învățământ din comună. El deține două masterate și un doctorat în istorie.

”10 mai 2016 este un moment aniversar pentru Casa Regala a României, încărcat de emoție pentru participanții veniți din toate colturile României, dar și pentru invitații ajunşi din Europa la un asemenea eveniment unic. În acesta atmosfera încărcată de istorie m-am simțit mândru ca aparțin acestei nații, ca sunt părtaș al momentelor istorice care au creat statul roman modern. Invitat alături de dl Valentin Vrabie, am retrăit laolaltă cu toți participanții importanta Regalității pentru societatea, cultura, spiritualitatea și identitatea României ca voce importantă în Europa. 150 de ani de la depunerea jurământului lui Carol, de la instaurarea sa ca principe pe aceste meleaguri atât de încercate, reprezintă o pagină însemnată de istorie pe care am trăit-o cu solemnitatea cuvenită”, a spus Marius-Liviu Petre.

Invitația primită de Valentin Vrabie de la Casa Regală
Invitația primită de Valentin Vrabie de la Casa Regală

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*