Jandarmii constănțeni, prezenți la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române

Jandarmii constănțeni, prezenți la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române

Peste 40 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța vor asigura luni, 24 ianuarie, măsurile de ordine publică la ceremoniile organizate cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române, în scopul desfășurării acestora într-un climat de ordine și siguranță.

Astfel, jandarmii vor fi prezenți la festivitățile care se vor desfășura în municipiul Constanța și municipiul Mangalia.

Cetățenilor li se recomandă să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să evite locurile aglomerate și să nu se expună la riscuri, reamintind că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – 112 sau prin sesizarea echipajelor de Jandarmerie din teren, atunci când situația o impune.

Jandarmeria datorează făuritorului Unirii Principatelor Române, domnitorul Alexandru Ioan Cuza, modernizarea ei, ca instituție a statului. Prin legea de organizare a puterii armate în România, din noiembrie 1864, Jandarmeria a fost organizată pe principii noi, ca element al armatei permanente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*