Jandarmii constănțeni au constatat weekendul trecut trei infracțiuni și 20 de contravenții

FOTO Jandarmeria Constanța

În weekendul care a trecut jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au fost la datorie și au constatat în mod independent 3 infracțiuni și 20 de contravenții.

Astfel a fost depistat în Autogara Sud din municipiul Constanța un bărbat care avea asupra sa un briceag. Mai mult decât atât, persoana în cauză intenționa să se urce în mijlocul de transport în comun cu acest obiect periculos (faptă care ar fi constituit infracțiune în conformitate cu prevederile articolului 372 din Codul Penal). Bărbatul a afirmat față de oamenii legii că folosește acel briceag la locul de muncă pentru a tăia sigilii. Deoarece jandarmii au constatat că persoana în cauză figura în evidențe cu antecedente penale, fiind condamnat în trecut pentru o infracțiune cu violență, bărbatul a fost condus la sediul unității unde i-au fost întocmite acte de sesizare cu privire la cele constatate, urmând ca acestea să fie înaintate către organele abilitate, în vederea continuării cercetărilor.

Tot în acest weekend jandarmii au depistat, în trei locații publice diferite, trei tineri care fumau sau aveau asupra lor substanțe interzise.

Persoanelor depistate li s-au întocmit de către jandarmi acte de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de substanțe interzise (în conformitate cu Legea 143/2000, pentru combaterea traficului și consumului ilicit de droguri), iar substanțele găsite asupra lor au fost predate către organele abilitate de lege în acest sens, pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, jandarmii constănțeni au aplicat în acest final de săptămână și 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1800 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*