Jandarmii au prins un tâlhar după ce a încercat să smulgă lănţişorul unei bătrâne

Echipaj de jandarmi pentru mentinerea ordinii si linistii publice. FOTO Catalin Schipor

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa – Detaşamentul 6 Mangalia a reușit să prindă un individ la scurt timp după ce a  încercat să comită o tâlhărie.

Jandarmii aflați în misiune de patrulare la obiectivele din competenţă în Mangalia, au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 61 ani, cu privire la faptul că în timp ce se deplasa pe strada Ştefan cel Mare din Mangalia, un tânăr a încercat să îi smulgă de la gât lănţişorul, ulterior fugind printre blocuri.

Pe baza semnalmentelor furnizate de către femeia care a sesizat fapta, jandarmii l-au căutat pe făptuitor în zona adiacentă. La vederea jandarmilor acesta a fugit, fiind prins de oamenii legii după aproximativ 500 de metri. Persoana în cauză, în vârstă 22 ani, cu domiciliul în municipiul Galaţi, a fost identificată de către victimă şi şi-a recunoscut fapta.

Jandarmii au întocmit procesul verbal de sesizare, conform prevederilor Codului de Procedură Penală, făptuitorul fiind predat lucrătorilor Poliţiei municipiului Mangalia pentru continuarea cercetărilor. Ulterior, a fost reţinut pe o durată de 24 ore, urmând să fie prezentat la unitatea de parchet competentă, cu propunere de arestare preventivă.

Reamintim tuturor cetăţenilor faptul că pot solicita sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă – 112 sau pot sesiza cea mai apropiată patrulă, atunci când sunt victimele unor fapte antisociale sau sunt martori la săvârşirea unor astfel de fapte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*