IPS Teodosie rămâne sub control judiciar doar în dosarul APIA. Arhiepiscopia Tomisului: “Avem încredere în justiție”

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului
IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

Magistrații constănțeni au decis astăzi menținerea controlului judiciar în cazul Arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, în dosarul obținerii ilegale de fonduri de la APIA. Decizia este una definitivă.

Judecătorii au admis, pe de altă parte, cererea inculpatului de a ridica măsura controlului judiciar în dosarul de luare de mită. Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au transmis, după luarea deciziei, un scurt comunicat de presă în care își manifestă încrederea în decizia instanței.

“Urmare a deciziei Curții de Apel Constanța în care ÎPS Teodosie,  Arhiepiscopul Tomisului, rămâne sub control judiciar doar în cauza subvențiilor APIA la ferma Nazarcea, precizăm următoarele:

Această decizie constituie doar un prim pas pentru lămurirea faptului că atât IPS Teodosie,  cât și Arhiepiscopia Tomisului, nu fac altceva decât să slujească fără abatere lui Dumnezeu și oamenilor. Avem încrederea că, în cazul penal instrumentat de procurori, se vor lămuri acuzațiile rămase în cel mai scurt timp și așteptăm ca procurorii să retragă de îndată acuzațiile și măsura preventivă a controlului judiciar”, au declarat reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*