IPS Teodosie rămâne în carantină după ce și Tribunalul Constanța i-a respins contestația împotriva acestei măsuri

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. FOTO Cătălin SCHIPOR

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, este nevoit să rămână în carantină după ce magistrații Tribunalului Constanța i-au respins apelul formulat împotriva hotărârii Judecătoriei Constanța, care îi respinsese contestația împotriva deciziei de carantinare emisă de către DSP București.

La Tribunalul Constanța s-a judecat vineri, 28 ianuarie, apelul formulat de avocații IPS Teodosie împotriva deciziei Judecătoriei Constanța, care i-a respins prelatului acțiunea de contestare a deciziei DSP București de carantinare. Magistrații Tribunalului au respins apelul formulat de avocații ierarhului, astfel că acesta este nevoit să rămână în carantină până la expirarea termenului legal, de 10 zile.

Prelatul se află în carantină la domiciliu începând din data de 21 ianuarie, după ce s-a întors dintr-o călătorie în Iordania. Conform prevederilor legale, nefiind vaccinat, Arhiepiscopul Tomisului trebuie să stea în carantină 10 zile.

Ulterior, în ziua de luni, 24 ianuarie, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost amendat de trei ori, de fiecare dată cu câte 1.000 de lei, pentru că nu a respectat măsura carantinei. Astfel, el a fost surprins, în jurul orei 08.00, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru şi Pavel” din Constanţa, unde a oficiat Sfânta Liturghie, fiind sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că nu a respectat prevederile legale în ceea ce privește măsurile de carantină, conform Legii 55/2020. Ulterior, el a mai fost amendat de două ori, fiind surprins de polițiști din cadrul Secției 3 în timp ce se afla pe strada Arhiepiscopiei din municipiul Constanța, iar apoi participând la o conferință, în Sala Magna a Centrului Eparhial Tomis.

Urmează acum ca avocatul care îl reprezintă pe IPS Teodosie să decidă dacă va contesta amenzile primite de prelat, cum se anunțase inițial.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*