Înștiințările de plată pentru taxele constănțenilor intră în secolul vitezei. Plăți prin QR Code

Site-ul SPIT Constanța
Site-ul SPIT Constanța

Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța informează constănțenii că, în perioada 20-31 ianuarie, vor primi înştiinţările de plată cu privire la cuantumul impozitelor şi taxelor locale datorate în anul 2017, după cum urmează:

  • înștiințări albe, pentru sumele datorate în anul curent;
  • înștiințări roz, pentru sumele datorate în anul 2017, obligații restante și majorări de întârziere aferente.

Noutatea anului 2017 o reprezintă Codul QR (quick response) inserat în partea de sus a înștiințărilor, ce are drept scop reducerea timpului de accesare a aplicației E-tax Mobile, prin faptul că nu mai este necesară introducerea datelor de identificare. Etapele ce trebuie parcurse de către cei care dețin cont și au instalată aplicația sunt următoarele:

  • Accesarea aplicației E-tax SPIT Mobile;
  • Selectarea butonului QR;
  • Scanarea codului QR cu ajutorul camerei foto;
  • Efectuarea plății.

De asemenea, contribuabilii care nu s-au înscris încă pe platforma SPIT, vor regăsi în plicul cu înștiințarea de plată și “Cererea înregistrare E-tax”, necesară pentru obținerea datelor de identificare în vederea efectuării de plăți online, vizualizarea patrimoniului și a istoricului plăților efectuate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*