Infanteriștii marini români pleacă la un exercițiu multinațional în Bulgaria

Exercițiu militar în Poligonul de la Babadag
Exercițiu militar într-un poligon din Dobrogea

Forţele Navale Române participă cu un pluton de la Batalionul 307 Infanterie Marină la Exerciţiul multinaţional Platinum Lion 16.4, care se desfăşoară în perioada 11-17 iulie, la Centrul de Instruire din Novo Selo, Bulgaria. Plutonul de la Babadag, comandant de locotenentul Cuprian TIT, execută exerciţii tactice cu trageri de luptă, exerciţii de luptă în localitate, misiuni de patrulare într-o zonă de operaţii şi exerciţii de evacuare medicală împreună cu militari din Bulgaria, Canada, Marea Britanie, Republica Moldova, SUA, Serbia şi Ucraina.

În timpul instrucţiei, plutonul românesc este integrat într-o companie multinaţională de infanterie, iar scenariul exerciţiului se bazează pe o acţiuni tipice unui teatru de operaţii terestru.
Cu profesionalism şi devotament, militarii din Forţele Navale Române contribuie la consolidarea rolului de furnizor de securitate al ţării noastre, precum şi la dezvoltarea solidarităţii Alianţei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*