Incident la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poartă Albă. Două plăci de rigips desprinse din tavanul spălătoriei au lovit doi deținuți

Penitenciarul Poarta Albă - Secția exterioară Valu lui Traian. FOTO Catalin Schipor

Un incident a avut loc la Secția exterioară Valu lui Traian a Penitenciarului Poarta Albă după ce două plăci de rigips s-au desprins din tavanul spălătorie și au căzut pe doi deținuți.

Evenimentul a avut loc la jumătatea lunii decembrie, dar conducerea Penitenciarului Poarta Albă a decis să îl facă public pe 13 ianuarie.

Astfel, administrația Secției exterioare Valu lui Traian a fost notificată pe data de 17 decembrie de către doi deținuți despre faptul că în timp ce se îmbăiau au fost atinși de două plăci de rigips desprinse din tavanul spălătoriei.

“Deținuții au fost prezentați, de îndată, la cabinetul medical al secției și, ulterior, transportați la Spitalul Județean Constanța, pentru efectuarea unor investigații suplimentare. Aceștia au revenit în unitate în cursul aceleiași zile (17.12.2020), integritatea fizică și starea de sănătate nefiindu-le afectate în urma incidentului”, a spus Penitenciarul Poarta Albă.

Asupra zonei de plafon afectate s-a intervenit cu celeritate, iar cauzele deteriorării plăcilor de gips-carton urmează a fi stabilite și remediate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Si credeti voi ca asa a decis conducerea penitenciarului, sa faca public incidentul abia acum? Vreti sa spuneti ca au fost nevoiti, au fost pusi in fata faptului implinit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*