Începe dezinsecția și deratizarea în Medgidia. Apicultorii sunt sfătuiți să-și protejeze albinele

Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro
Începe dezinsecția. FOTO dezinsectienonstop.ro

Pe domeniul public al Municipiului Medgidia, în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi se va desfășura, începând cu data de 6 iunie 2017, activitatea de dezinsecție.

Scopul acestei proceduri este combaterea unor dăunători (omizi), ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de disconfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică. Prima acțiune vizează o suprafață de 700.000 mp.

Dezinsecția se va efectua prin pulverizare de soluție lichidă care va consta în utilizarea substanțelor pesticide de ingestie, în strat grosier, sub formă de aerosoli, pentru a combaterea larvelor și a insectelor adulte.

Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (PulsFog-ceață caldă) și cu atomizoare (ceață rece).Toate produsele utilizate sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România. Acestea aparțin grupei a-lll-a de toxicitate și nu pun în pericol viața, sănătatea umană sau securitatea muncii, neavând un impact negativ asupra mediului.

Concomitent se va desfășura și activitatea de deratizare în vederea combaterii rozătoarelor, care include montarea stațiilor de intoxicare pentru rozătoare.

Operațiunile vor fi realizate de o firmă specializată în prestarea serviciilor de dezinsecție/deratizare/dezinfecție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*