În ședința de Consiliu Local la Medgidia s-au luat decizii privind Poliția Locală și înființarea unui Centru de Zi pentru copii

Ședință de Consiliu Local Medgidia. FOTO Arhivă

Miercuri, 25 octombrie, la Primăria Medgidia s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal, pentru luna octombrie. Au fost supuse spre aprobare 13 proiecte de hotărâre, inițiate de domnul primar Valentin Vrabie.

Toate proiectele au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admise. La primul punct a fost aprobată rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al Municipiului Medgidia, pe anul 2017, ca urmare a ordonanței de rectificare a bugetului de stat și pentru asigurarea continuității serviciilor publice. La punctul următor s-a aprobat Planul de ocupare a funcțiilor publice a Poliției Locale a municipiului Medgidia, pe anul 2018.

În ședința ordinară a lunii octombrie a fost aprobată și vânzarea, prin licitație publică a trei terenuri, precum și dezmembrarea în două loturi a unui teren situat pe strada Theodor Aman, în vederea înființării unui centru de zi pentru copii, cu fonduri europene. Un alt punct pe ordinea de zi a vizat aprobarea proiectului de hotărâre pentru încetarea aplicabilității H.C.L. nr.80/27.10.2016 privind aprobarea metodologiei de acordare a unor ajutoare de urgență. Hotărârea menționată nu mai îndeplinea condițiile H.G. nr. 559/2017 prin care au fost impuse modificări legislative și criterii speciale pentru acordarea ajutoarelor de urgență.

Tot în ședința de miercuri s-au aprobat și proiectele: modificarea şi completarea inventarului bunurilor care aparţin domeniului public al municipiului Medgidia, judeţ Constanţa, conform procesului-verbal de inventariere nr.5823/19.09.2017, acordul Consiliului Local Medgidia de constituire a dreptului de servitute pentru realizarea accesului pe proprietatea publică în vederea instalării, întreţinerii, înlocuirii sau mutării reţelelor publice de comunicaţie electronice sau a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora, de către RCS&RDS S.A., aprobarea transferului din administrarea Consiliului Local Medgidia-D.G.D.P.P. în administrarea Spitalului Municipal Medgidia a unui cazan oţel Viessmann model Vitoples.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*