IJJ Constanța, la bilanț: jandarmii au aplicat, anul trecut, amenzi de peste două milioane de lei

Jandarmii constănțeni au aplicat, anul trecut, amenzi de peste două milioane de lei. FOTO IJJ Constanța

Marți, 18 ianuarie, a avut loc evaluarea activităților desfășurate de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța în anul 2021. Din cauza contextului pandemic, activitatea s-a desfășurat în sistem video-conferință, invitat fiind prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, precum și șefi ai instituțiilor și structurilor locale cu care jandarmii cooperează în executarea misiunilor.

În cursul anului trecut a fost continuată activitatea de consolidare instituțională ce a avut ca principal obiectiv eficientizarea activităților și misiunilor destinate creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, dezvoltarea relațiilor de parteneriat cu alte instituții, comunitățile locale și societatea civilă, dar și creșterea gradului de încredere al cetățenilor în instituție.

În perioada supusă evaluării, au fost executate peste 14.680 misiuni, dintre care 104 misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimente cultural-artistice, religioase și promoționale, 56 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, 112 misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul desfășurării alegerilor din anul 2021 (alegeri Federația Rusă; alegeri prezidențiale Republica Moldova) și 216 misiuni de asigurare a măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei asupra unor localități și UAT-uri din județul Constanța .

Celelalte fiind misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, misiuni executate în cooperare/colaborare cu alte instituții, punerea în executare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete, etc.

Totodată, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au participat alături de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, la misiuni de menținere a ordinii publice în 19 localități din județ (Constanța, Medgidia, Cernavodă, Hârșova, Mangalia, Eforie, Techirghiol, Neptun, Costinești, Mihail Kogălniceanu, Cuza-Vodă, Castelu, Năvodari, Nicolae Bălcescu, Murfatlar, Cumpăna, Valu lui Traian, Agigea, Vama Veche-2 Mai).

În perioada sezonului estival 2021, în baza Planului de acțiune „LITORAL 2021” Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a executat misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, în zonele turistice Constanța, Eforie, Techirghiol, Saturn, și Mangalia.

În sezonul estival 2021, patrulele independente de jandarmi au constatat 14 fapte de natură penală și au aplicat 2477 sancțiuni contravenționale (1301 amenzi contravenționale și 1176 avertismente), cuantumul total al amenzilor fiind de peste 611.550 lei.

În anul 2021, structurile specializate de pază și protecție instituțională ale inspectoratului au asigurat protecția la 36 de obiective. Efectivele destinate executării misiunilor de pază și protecție instituțională reprezintă peste 50 la sută din totalul efectivelor inspectoratului.

Totodată, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a executat misiunea de pază, supraveghere și intervenție la 104 km conducte magistrale de transport produse petroliere.

În cursul anului 2021 au fost executate 85 misiuni de asigurare a pazei și protecției, precum și asigurarea monitorizării a 246 de transporturi cu caracter special, precum și 455 misiuni de asigurare a pazei și protecției unor transporturi de bunuri și valori. De asemenea, în perioada analizată efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au participat la paza și protecția a 490 transporturi de corespondență clasificată.

Pe timpul executării misiunii de pază, supraveghere și intervenție la conductele de transport produse petroliere aparținând CONPET S.A., în anul 2021 au fost constatate 4 infracțiuni și au fost aplicate 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 23650 lei.

În anul 2021, în urma solicitărilor primite de la diferite instituții, au fost executate în cooperare/colaborare 1117 acțiuni(cu alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, structuri ale Ministerului Public și Ministerului Justiției, în sprijinul executorilor judecătorești, cu lucrători ai Direcției Silvice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța, ai Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, ai Gărzii de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța, etc).

În perioada supusă evaluării, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au pus în executare un număr de 1958 mandate de aducere emise de către instanțe sau parchete.

Patrulele independente din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța au constatat 40 fapte de natură penală.

Totodată, au fost aplicate 8758 sancțiuni contravenționale, dintre care 5187 avertismente scrise și 3571 amenzi în valoare totală de peste 2.154.250 lei.

În cursul anului trecut s-au desfășurat 197 de activități informativ-preventive și de dialog social, pe linia prevenirii violenței în mediul școlar și în arenele sportive, pe linia adunărilor publice, a abuzurilor împotriva minorilor și a consumului de substanțe interzise.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța va continua să depună eforturi pentru îmbunătățirea performanței operaționale și creșterea eficienței instituționale, acționând permanent pentru îndeplinirea misiunilor și atribuțiilor la un nivel calitativ ridicat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*