Hai să vezi Super Luna la Observatorul Astronomic de la Complexul Muzeal de Științele Naturii Constanța!

Super Luna. FOTO Tim McCord / space.com
Super Luna. FOTO Tim McCord / space.com

Lunile pline din octombrie, noiembrie și decembrie 2016 au loc exact când luna se află în punctul cel mai apropiat de orbita Pământului. Acesta este motivul pentru care o numim Super Luna.

Pe 16 octombrie a fost primul eveniment, iar pe 14 noiembrie vom avea ocazia să vedem o nouă Super Lună.

Această lună plină, pe lângă faptul că va fi cel mai aproape de Pământ și cea mai luminoasă. Experții sunt de părere că este cea mai mare Lună de după 1948, iar NASA a anunțat că următoarea ocazie de a vedea satelitul natural al Pământului atât de aproape este în 2034.

Pasionații de astronomie știu că Luna plină se repetă lunar atunci când Soarele, Pământul și satelitul natural se aliniază. Termenul de Super Lună este folosit pentru a descrie Luna plină aflată la perigeu. Atunci, Luna pare cu 14% mai mare și 30% mai strălucitoare.

La Observatorul Astronomic, Super Luna poate fi observată pe 14 noiembrie, începând cu ora 19.00. La începutul activităților vor fi proiecții 3D și apoi amatorii de explorări astrale nocturne vor avea ocazia să se bucure de un telescop pentru observații. Prețurile sunt de 5 lei pentru copii și 10 lei pentru adulți, pentru proiecțiile 3D, iar observațiile au tarife similare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*