Grindeanu: “Această taxă de la Podul Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Nu mi-ar displăcea eliminarea ei, dacă mi se asigură compensarea acestei sume din altă parte”

Podul de la Cernavodă. FOTO CNAIR

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că este taxa de la Podul Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR și ar fi de acord cu eliminarea acestei, dacă suma respectivă este compensată din altă parte.

Grindeanu a declarat, marți, 30 august, într-o conferință de presă susținută la Neptun, că România nu poate urma modelul altor țări de a lua taxe pe infrastructură deoarece nu are finalizată o autostradă cap-coadă.

“Există diverse forme în țările care au o infrastructură rutieră dezvoltată de a se lua taxe. Dacă te duci în Ungaria trebuie să îți iei o vinietă în momentul în care ai trecut granița pe toată infrastructura. Dacă mergi în Italia, plătești din 20 în 20 de kilometri sau în Grecia la fel. România nu are o asemenea infrastructură și nu poată să înceapă să perceapă taxe separate pentru autostradă, când tu nu ai o autostradă cap-coadă”, a spus ministrul Transporturilor.

El a afirmat că taxa de la podul Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR.

“Această taxă de la Podul Cernavodă aduce venituri importante pentru CNAIR. Să știți că mie nu mi-ar displăcea eliminarea acestei taxe, dar dacă mi se asigură la Transporturi, la CNAIR, finanțarea și compensarea acestei sume din altă parte. Dar eu nu pot să privez în acest moment CNAIR-ul de 30 și ceva de milioane. Nu pot. Dacă se vine cu compensarea din altă parte a acestei sume, nu am niciun fel de problemă. Aștept propuneri de la colegii de alianță, că am văzut că sunt foarte activi pe acest subiect, să îmi spună de unde luăm banii”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*