Fregata românească, sub comanda NATO

Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia
Fregata Regina Maria. FOTO Wikipedia

Fregata „Regina Maria”, cu elicopter ambarcat, intră, în perioada 18 iulie – 4 august, în componenţa grupării navale NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group 2), alături de fregata canadiană HMCS 339 CHARLOTTETOWN, cu elicopter ambarcat (nava comandant) şi de fregata poloneză ORP GENERAL TADEUSZ KOSCIUSZKO, pentru a executa misiuni specifice în Marea Neagră.
Navele vor participa şi la Exerciţiul multinaţional SEA SHIELD 16, organizat de Statul Major al Forţelor Navale Române în perioada 18-22 iulie.

Fregata „Regina Maria” este cea de-a doua navă militară românească aflată în această lună în compunerea unei grupări navale NATO, prima fiind Dragorul Maritim „Sublocotenent Alexandru Axente” (DM-30), care execută misiuni de luptă împotriva minelor marine, ca parte a grupării navale NATO SNMCMG-2, în perioada 1-28 iulie.

Fregata „Regina Maria” intră în gruparea navală SNMG-2 pentru a doua dată anul acesta. Nava a mai participat la Operaţia de supraveghere a traficului maritim din Marea Neagră, executată de SNMG-2, în luna aprilie, împreună cu fregata canadiană HMCS FREDERICTON.

Până duminică, 17 iulie, fregata desfăşoară acţiuni pe mare în cadrul Exerciţiului multinaţional BREEZE 16, în apele teritoriale ale Bulgariei şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*