Fregata „Regina Maria” a revenit în Portul Constanța la final de misiune NATO

Fregata „Regina Maria” revine acasă după misiunea din Marea Mediterană. FOTO SMFN

Fregata ,,Regina Maria” a acostat vineri, 2 aprilie, în portul militar Constanța, încheind participarea la misiunile Grupării Navale Permanente a Alianței Nord-Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritim Group 2), în apele internaționale ale Mării Negre.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), vasul, cu un elicopter Puma Naval și un detașament de scafandri de luptă la bord, a executat, în perioada 11 martie – 1 aprilie, misiuni de supraveghere navală, aeriană și antisubmarin, exerciții de interdicție maritimă și evacuare medicală, împreună cu alte patru nave de luptă NATO din Bulgaria, Grecia, Spania și Turcia.

„Prezența grupărilor navale permanente ale NATO în Marea Neagră contribuie la întărirea măsurilor de apărare colectivă a aliaților din regiune, iar prin participarea navelor militare românești la misiunile Alianței din bazinul pontic Forțele Navale Române îşi dezvoltă abilitatea de a răspunde rapid şi eficient la întregul spectru de ameninţări, inclusiv hibride”, au precizat reprezentanții SMFN.

În perioada dislocării în Marea Neagră, navale SNMG-2 au efectuat escale pentru refacerea capacității de luptă în porturile Poti (Georgia), Constanța (România) și Samsun (Turcia).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*