FOTO VIDEO Un pas înainte pentru infrastructura comunei Cumpăna. Proiectul de asfaltare și modernizare a străzilor, o investiție mult așteptată și binevenită

Asfaltări la Cumpăna. FOTO Adrian Boioglu

Într-o comunitate în care fiecare pas contează, modernizarea infrastructurii reprezintă un moment crucial pentru confortul și siguranța locuitorilor. Se întâmplă și la Cumpăna, unde mai multe străzi se află în plin proces de transformare majoră. Un proiect ambițios și extrem de necesar de asfaltare și refacere completă a spațiilor pietonale a luat amploare, cu scopul de a oferi locuitorilor un mediu urban mai prietenos și mai accesibil.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a subliniat importanța acestui proiect, pe care îl consideră cel mai complex de acest tip de până acum.

„Acest proiect este unul complex pentru că are în componența sa atât pietruire, asfaltare carosabil, deci drumuri, cât și efectuarea trotuarelor, lucru de care nu am avut parte și în celelalte proiecte de asfaltare din comună”, a declarat primarul.

Proiectul vizează reabilitarea a 7,2 km de drumuri și 13,7 km de trotuare, acoperind un total de 34 de străzi ale comunei Cumpăna.

Proiectul, cu o valoare totală de 15.500.000 de lei, este finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin programul „Anghel Saligny”. Acesta vizează asfaltarea a 7,2 km de drumuri și amenajarea a 13,7 km de trotuare pe 34 de străzi din comuna Cumpăna. Termenul de finalizare a proiectului este luna aprilie a anului 2024, iar beneficiile deja se resimt.

Una dintre temerile oamenilor, încă de la început, a fost aceea că n-ar putea să intre sau să iasă din curți, dar iată că temerea a fost înlăturată prin modul în care a fost desfășurată această lucrare.

„În urmă cu trei luni, în această zonă se începea amenajarea carosabilului, a drumului, pentru pietruire și turnare a primelor straturi de asfalt. La acea vreme, locuitorii din această zonă reclamau că sunt mult prea înalte trotuarele, mult prea late și că nu vor avea acces în curțile proprii. Se dovedește că proiectul a fost bine scris, dar cum suntem noi, românii, nu avem răbdare să îl vedem implementat”, a mai spus primarul.

Șefa administrației publice locale vrea să îi asigure pe locuitorii comunei Cumpăna că toate proiectele pe care le va pune în aplicare vor fi atent analizate în prealabil, cu specialiști, astfel încât orice eroare să fie preîntâmpinată și eliminată înainte de implementare.

Reacțiile pozitive ale locuitorilor sunt un indicator clar al beneficiilor aduse de acest proiect.

„Când ne-am mutat aici era numai piatră și era mai greu de circulat. În schimb, sperăm să fie bine de acum încolo. Când m-am mutat eu, de la primărie mi-au spus să mă grăbesc cu utilitățile, fiindcă într-un an, doi se va asfalta. Au trecut vreo trei ani. Dar acum strada arată așa cum trebuie”, a declarat un localnic.

Sceptic la început, un alt cumpănean se declară acum mulțumit de rezultatul lucrărilor:

„Din punctul meu de vedere, cel puțin cum a ieșit la mine în fața curții aici, este foarte în regulă. Înainte străzile arătau destul de urât, ce să zic, piatră, pământ, apă, ploua, iar apa de pe stradă nu avea unde să se scurgă, asta era situația de dinainte. Acum am intrat și noi în normalitate”.

Mariana Gâju și-a reiterat angajamentul permanent pentru modernizarea comunei, exprimându-și dorința de a accesa fonduri guvernamentale în viitor pentru proiecte similare.

De acum ne vedem și pe CD TV – televiziunea digitală cu cea mai mare acoperire din Sud Estul României: Constanța, Tulcea, Ialomița și Călărași.

Cele mai bune emisiuni și reportaje sunt pe www.cdtv.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*