FOTO VIDEO Trei străzi din Cernavodă vor fi asfaltate de la zero. Primăria promite înființarea a zeci de locuri de parcare, dar și amenajarea de spații verzi

Asfaltări în Cernavodă. FOTO Victor Radu

Sunt șantiere în derulare pe două străzi din orașul Cernavodă: Prelungirea Seimeni, strada Anghel Saligny, iar Primăria ia în calcul și refacerea completă a străzii Prundului. Toate cele trei artere vor fi asfaltate de la zero, iar localnicii din zonă vor beneficia, în sfârșit de trotuare și, foarte important, locuri de parcare.

CTnews l-a însoțit pe cele două șantiere aflate deja în lucru, pe viceprimarul orașului Cernavodă, Șerif Cîrjali, care în zgomot de utilaje care lucrează de zor și în abur de bitum proaspăt turnat a explicat rolul investiției pe care Primăria a decis să o facă.

„Suntem pe Prelungirea Seimeni, s-au făcut tot felul de solicitări, în mandatele trecute, de către cetățenii din zona respectivă – aici s-a creat un cartier nou cu case frumoase, cu curți frumoase, dar nu aveau locuri de parcare, nu aveau un trotuar, nu aveau un spațiu verde. Domnul primar a făcut demersuri anul trecut, am dat drumul la proiectare, la licitație și într-adevăr acum s-a licitat, este vorba de 1.200 de metri liniari, un kilometru și ceva, până la ieșirea din Cernavodă. Pe o parte și pe cealaltă vor fi parcări și trotuare, spații verzi și asfalt nou”, promite viceprimarul.

Planul inițial de investiții cuprindea doar străzile Anghel Saligny și Prelungirea Seimeni. Primăria a găsit însă soluția pentru a introduce în proiect și strada Prundului, artera care face legătura dintre cartierul Columbia și drumul de centură. Viceprimarul Șerif Cîrjali spune că drumul arată cu adevărat deplorabil, iar oamenii din zonă au cerut, în repetate rânduri refacerea lui. Investiția care va fi realizată pe strada Prundului vine în completarea celei făcute anterior, prin care au fost reabilitate străzile din cartierele Columbia și Tabără.

Important de realizat cât mai curând, era pentru administrația publică locală din Cernavodă și strada Anghel Saligny. Pentru acest segment al proiectului de investiții, primarul Liviu Negoiță a cooptat și SC RAJA SA, care, în paralel cu lucrările de asfaltare care se derulează pe această stradă, se va ocupa de înlocuirea unei conducte de apă.

„Acum suntem de strada Anghel Saligny pe care o reabilităm, ea având o lungime de 1.400 de metri și vom reabilita începând de la trotuare, borduri și asfalt. Pe zona respectivă am schimbat soluția din pavele în asfalt pentru că strada fiind foarte în pantă, se crea viitură și pavelele o luau la vale. În același timp, domnul primar a vorbit cu conducerea RAJA, pentru că pe o porțiune de 250 de metri țeava de apă potabilă era foarte găunoasă – a vorbit să o schimbe. Iar în același timp cu lucrarea de asfaltare se face și lucrarea de schimbare a țevii”, a explicat, pentru CTnews, adjunctul primarului din Cernavodă.

În planulul de investiții este prevăzută și amenajare de noi locuri de parcare. Acestea vor fi de ordinul zecilor, promit aleșii locali. Fiecare gospodărie de pe străzile aflate în curs de asfaltare va dispune de câte două locuri de parcare în fața porții. În dreptul proprietăților, Primăria a gândit să se regăsească și câte un petic de spațiu verde, menit să înfrumusețeze zona.

În ceea ce privește achiziția lucrărilor, aceasta a fost adjudecată, la licitație, de către o firmă din Cernavodă, care s-a oferit să ducă la bun sfârșit asfaltările la cel mai mic preț posibil, cu circa două milioane de lei mai puțin decât buget alocat investiției.

„Pe cele trei lucrări de investiții au fost cinci firme care au participat. Firma din Cernavodă a venit cu prețul cel mai mic. De exemplu, lucrarea de aici, de pe Prelungirea Seimeni a fost în valoare de 5,8 milioane (n.red – de lei), pe care am bugetat-o noi și constructorul respectiv a venit cu 3,8 milioane. Cam la toate lucrările a venit cu 63 – 64% din valoarea lucrărilor”, argumentează viceprimarul Șerif Cîrjali alegerea firmei care a câștigat licitația pentru asfaltarea străzilor enumerate.

Adjunctul primarului din Cernavodă a mai ținut să sublinieze că întreg orașul trece printr-o fază complexă de lucrări de modernizare, iar investițiile avute în plan includ și două parcări supraetajate: una care va fi amenajată în cartierul Columbia, iar cea de-a doua în zona H-urilor. Amenajarea acestui de infrastructură a fost aprobată în Consiliul Local Cernavodă în ședința din data de 28 februarie, a mai specificat viceprimarul Șerif Cîrjali.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*