FOTO VIDEO Radioterapie de ultimă generație și o echipă medicală de top, cele două puncte forte care fac din Clinica MedEuropa Constanța una dintre cele mai bune opțiuni în tratamentul oncologic din România

Centrul MedEuropa Constanța. FOTO Paul Alexe

Centrul de radioterapie MedEuropa din Constanța reprezintă una dintre cele mai moderne opțiuni în tratamentul oncologic din România, oferind radioterapie de ultimă generație și serviciile unei echipe medicale cu multiple specializări și competențe. Clinica din orașul de la malul mării oferă servicii de radioterapie cu intenție curativă și cu scop paliativ, în baza opiniei mai multor specialiști în abordarea cancerului. De asemenea, în partea de ambulatoriu a clinicii se desfășoară consultația inițială, consultații intraterapeutice și monitorizare pre și postiradiere.

Mai multe detalii despre serviciile oferite, despre modul în care fiecare pacient are parte de o atenție deosebită și de un tratament adecvat, individualizat în funcție de necesitățile fiecăruia, a oferit jurnaliștilor Constanța NEWS Dr. Ovidiu Păguțe, medic specialist radioterapie în cadrul Centrului de radioterapie MedEuropa Constanța.

“Tumor Board-ul este esențial în stabilirea unui tratament corect, de la bun început, pentru pacientul oncologic, iar asta nu depinde numai de un medic oncolog sau un medic radioterapeut. În această comisie oncologică, anatomopatologul, specialistul de organ, chirurgul, toți au o opinie în stabilirea unui tratament cât mai bun pentru acel pacient și, mai ales, un tratament individualizat, deoarece nu toate cazurile sunt la fel. De asemenea, pot fi necesare și anumite teste moleculare sau anumite teste mai profunde în stabilirea unei terapii țintite oncologice”, a explicat, pentru Constanța NEWS, Dr. Ovidiu Păguțe.

Așadar, în această comisie oncologică se decid metodele terapeutice utile, dar și ordinea în care ele vor fi folosite, în funcție de necesitățile fiecărui pacient.

Centrul de radioterapie Med Europa din Constanța prezintă câteva puncte forte, care îl recomandă a fi unul dintre cele mai eficiente din țară. În primul rând, este vorba despre înaltul nivel de specializare al echipei medicale.

“Pregătirea personalului din cadrul Clinicii MedEuropa a avut loc în centre universitare de referință din țară, precum și din Europa, unde medicii noștri urmează training-uri în mod periodic. Și în acest an, chiar dacă nu ne-am putut deplasa fizic, programele de training au fost făcute online”, a spus Dr. Ovidiu Păguțe.

Dotarea clinicii cu aparatură de ultimă generație în tratamentele oncologice, reprezintă o altă garanție a faptului că pacientul cu afecțiuni oncologice va avea parte de cel mai eficient tratament.

“Clinica MedEuropa Constanța dispune de două acceleratoare liniare Elekta Infinity, noi, upgradate la ultimele standarde internaționale, ceea ce ne permite să facem un tratament radioterapeutic țintit, respectiv prin tehnologiile VMAT (n.r.: arcterapie modulată volumetric, tehnică rotațională de radioterapie cu intensitate modulată unde sursa de iradiere se rotește în jurul pacientului) și IMRT (n.r.: radioterapie cu intensitate modulată cu fascicule de tratament fixe, în care modularea intensității fasciculului de iradiere se face prin modificarea poziției lamelelor colimatorului MLC – collimator multilamelar), dar și a verifica zilnic, înainte de fiecare ședință poziția tumorii, poziția organelor la risc, în jur, penrtu a eficientiza tratamentul, adică a da o doză cât mai mare în tumoră și pentru a proteja cât mai mult organele la risc din jurul tumorii, precum și de a reduce semnificativ efectele adverse ale tratamentului”, a continuat Dr. Ovidiu Păguțe.

Serviciile medicale oferite în clinica MedEuropa Constanța sunt gratuite, ceea ce se întâmplă în toate centrele MedEuropa din țară. Clinica de radioterapie MedEuropa din Constanța este singurul centru din Dobrogea care oferă servicii cu scop curativ.

“Pacientul trebuie să fie asigurat din punct de vedere medical, iar dacă nu a avut asigurare medicală până acum, el se poate înscrie pe baza diagnosticului de cancer în Programul național de cancer și atunci va beneficia de asigurare de sănătate până la sfârșitul vieții”, a dorit să precizeze Dr. Ovidiu Păguțe.

Orice pacient care dorește o programare la MedEuropa Constanța poate lua legătura cu clinica la telefon (021 9971), e-mail la constanta@medeuropa.ro sau direct la adresa centrului, din Constanța (Str. Ștefăniță Vodă, nr. 30). Pacienții care iau legătura cu centrul pe e-mail vor fi contactați telefonic, în vederea unei programări. Pentru mai multe amănunte, se poate accesa site-ul www.medeuropa.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*