FOTO VIDEO Primăria Saraiu a început asfaltarea tuturor drumurilor din satul Dulgheru. Investiția este de 15 milioane de lei

Străzile din satul Dulgheru vor fi asfaltate. FOTO Ctnews.ro

Vești bune pentru locuitorii satului Dulgheru din comuna Saraiu. Cum vremea caldă permite executarea lucrărilor, șeful de șantier și-a strâns echipa și au demarat un amplu proces de reabilitare a drumurilor. Tot satul Dulgheru va fi asfaltat, pe lungime de aproximativ 18 kilometri. Primarul Dorinela Irimia și-a dorit foarte mult să obțină acest proiect și să le îmbunătățească stilul de viață cetățenilor, iar acum respiră ușurată că acest lucru se va realiza.

”Iată că bunul Dumnezeu ne-a ajutat să înceapă acest proiect, acest proiect de suflet pentru care am muncit foarte mult, am depus eforturi și iată că au sosit și rezultatele pe măsura așteptărilor noastre. În localitatea Dulgheru vor fi asfaltate toate străzile, integral” a spus primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Muncitorii lucrează de zor, tot satul este transformat într-un imens șantier, sunt străzi care nu au fost asfaltate niciodată, iar procesul lor de reabilitare se desfășoară în mai multe etape. Structura actuală a drumurilor este din pământ, piatră spartă și tratament bituminos care prezintă multe degradări.

”Sunt străzi cu zestre de piatră existentă la care se fac completări sau în momentul în care grosimea statului este suficientă se vine cu un strat de macadam 10 centimetri și două straturi de asfalt. Avem străzi luate de la zero unde se face decoperta stratului vegetal, săpătură generală și se vine cu strat de piatră de 63/90 pe stratul de la bază așezat pe un strat de 7 centimetri de nisip și la suprafață un strat de macadam de 10 centimetri peste care 2 straturi de asfalt” a precizat Mihăiță Stoicoci, inginer constructor de drumuri în comuna Saraiu.

Lucrările au început în luna iulie, șeful de șantier și-a organizat echipa, a adus utilajele necesare și au trecut la treabă. Tot ce speră acum muncitorii este ca vremea să fie favorabilă și să le permită să lucreze optim.

”Am atacat o suprafață de 15.000 de metri pătrați de zestre de piatră existentă scarificată și reprofilată. Se lucrează și la săpătura a două străzi luate de la zero fără piatră pe ele. În momentul de față avem o autobasculantă, un buldoexcavator, un autogreder, un cilindru compactor și un reciclator asfalt”, a mai spus Mihăiță Stoicoci, inginer constructor de drumuri în comuna Saraiu.

Drumurile vor fi reabilitate și modernizate pe o lungime de 17,5 kilometri, iar valoare investiției este de aproximativ 15 miloane de lei, proiect ce a obținut finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Bugetul local al localității nu permite astfel de investiții, dar primarul a făcut demersuri, a accesat fonduri europene, iar acum se bucură de rezultate.

”În prima zi când primul utilaj a lăsat lama jos pentru că drumurile arătau deplorabil și acum infrastructura nu mai este un lux, este o necesitate, au fost momente de emoție, momente de bucurie, au fost momente unice” spune primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.

Perioada de finalizare a lucrărilor, conform graficului de execuție este de un an, însă șeful de șantier le-a promis autorităților locale că va termina înainte de termen, până la finalul lui 2019.

Infrastructura reprezintă cel mai important segment pentru primarul comunei. Un alt proiect important pentru Dorinela Irimia este reabilitarea tuturor străzilor din Saraiu, drumurile de aici nu au mai fost asfaltate de foarte mult timp, iar starea lor este nesatifăcătoare.

”De asemenea, menționăm faptul că și pentru localitatea Saraiu avem în implementare depus pe Ministerul Dezvoltării, respectiv pe Compania Națională de Investiții aceeași lungime de kilometri, investiție ce va intra în faza de licitație publică pentru a fi mulțumită toată comunitatea, așa cum îmi place mie să spun întreaga familie Saraiu”, a mai adăugat Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.

Primarul speră ca acest proiect să înceapă până în 2020. Comuna Saraiu este într-un amplu proces de modernizare și dezvoltare. Mai multe proiecte de investiții sunt în derulare: a fost construită o sală de educație fizică și sport, primăria va avea un nou sediu, dispensarul uman este în proces de reabilitare și va ridicată o Casă de Cultură.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*