FOTO VIDEO Primăria Corbu a demarat lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere. Vor fi reabilitate și asfaltate un număr de 14 drumuri comunale din Corbu și Vadu

Lucrări de modernizare a drumurilor din Corbu, Paul Alexe

Localitate în continuă expansiune și dezvoltare, cu o poziționare atractivă din punct de vedere turistic, între Lacul Corbu și Marea Neagră, comuna constănțeană Corbu se pregătește să cunoască importante schimbări de infrastructură rutieră. Administrația publică locală, condusă de primarul Marian Gălbinașu (PNL), urmărește prin aceste proiecte de infrastructură rutieră să ridice confortul urban pentru locuitorii comunei, dar și pentru turiștii atrași de plajele sălbatice de la Corbu, parte din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Recent, au demarat lucrările, pe teren, ale unui proiect de infrastructură rutieră la finalizarea căruia, anul viitor, se va ajunge la un procent de asfaltare a 70 la sută dintre drumurile comunale din Corbu 1, Corbu 2 și Vadu.

Este vorba despre un proiect prin care se vor moderniza, reabilita și asfalta drumuri comunale, un număr de 13 străzi, din Corbu 1 și Corbu 2, dar și una  din satul Vadu. Sperăm, odată cu finalizarea acestora, anul viitor, când avem termenul de execuție, să fim în grafic, în sensul de a avea asfaltate aproximativ 70 la sută din străzile comunei. Este o dorință mai veche, o necesitate, unul dintre proiectele noastre prin care dorim să crească atractivitatea comunei Corbu, a declarat, pentru Constanța NEWS, primarul Marian Gălbinașu. Conform acestuia, proiectul este finanțat din bani europeni, valoarea sa ridicându-se la 1.210.000 euro.

Proiectul a fost demarat în 2015, când a fost întocmit studiul de fezabilitate și a fost trimisă cererea de finanțare. Din păcate, lucrurile au fost întârziate o perioadă din cauza faptului că la două licitații nu s-a prezentat nimeni.

“În momentul de față, a fost atribuit contractul pentru lucrări, este o asociere a două firme, iar acum au început lucrările, a declarat ing.Valentin Rotaru, director de investiții în cadrul Primăriei Corbu.

Acesta a explicat și în ce constau lucrările: Urmează o decapare a stratului existent, de 15-20 de centimetri, peste care se vor așterne câteva starturi succesive, de 10, 15, respectiv 10 centimetri de piatră spartă, pentru a se obține o fundație solidă, iar apoi urmează stratul de uzură de asfalt, de șase centimetri. În paralel de execută lucrări de amenajare și colectare a apelor pluviale, prin rigole betonate, dar și de amenajare a podețelor de acces în curțile gospodăriilor.

Proiectul vizează modernizarea unui total de 6,7 kilometri drumuri din comuna Corbu, după cum urmează: străzile Satu Nou, Corbului, Pepinierei, Crinului, Speranței, Cișmelei, Liniștii, Magazinului, Ogorului, Vasile Belu, Topârceanu, Caragiale și Poștei (toate din localitatea Corbu), respectiv strada Mihai Eminescu, din localitatea Vadu. Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR, submăsura 7.2), program prin care se acordă fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană şi Guvernul României pentru dezvoltarea economico-socială a spaţiului rural din România.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*