FOTO VIDEO Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu: “Nu i-a pus nimeni lui Adrian Bîlbă condiția să demisioneze. La CMSN trebuie o abordare managerială completă”

Mihai Lupu. FOTO Adrian Boioglu

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a explicat, miercuri, 30 martie, la finalul ședinței Consiliului Județean situația existentă la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, după ce actualul director, Adrian Bîlbă, și-a înaintat demisia. Lupu a precizat că noul manager al CMSN va fi ales de către Consiliul de Administrație al instituției. El consideră că la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii trebuie o abordare managerială completă.

Mihai Lupu a declarat că la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii lucrurile trebuie regândite.

“E voința domnului Bîlbă dacă rămâne sau nu. Demisia e un act de voință unilaterală. Nu i-a cerut-o nimeni, nu i-a pus nimeni condiția să demisioneze. Acolo noi trebuie să regândim total dacă vrem să facem un lucru adevărat, de la un masterplan bine fundamentat, iată că avem un proiect care începe să prindă contur, finalizarea bazinului pentru zona de Delfinariu, intrăm în zona de Acvariu care e în ultimele faze, e proiectul tehnic pe zona Teatrului de Copii și Tineret, care este gata, urmează să fie finalizat . Trebuie o abordare managerială completă, din toate punctele de vedere. Domnul Bîlbă este un specialist extraordinar de care nu putem să despărțim așa cum nu ar fi. Și voința lui a fost să îl lăsăm pe partea pe care o știe cel mai bine să o facă, lucru care se va întâmpla”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța.

Mihai Lupu a explicat că noul manager al CMSN va fi ales de către Consiliul de Administrație al instituției.

Avem un Consiliu de Administrație acolo care trebuie să decidă, pentru asta este împuternicit, el va decide, el creează premisele și el transmite decizia mai departe Consiliului Județean.  Nu stă numirea strict din voința sau din pixul doar al președintelui Consiliului Județean. Nu iau niciodată decizii pe tema asta. Acolo se fac niște evaluări, niște oameni care spun ce condiții trebuie să îndeplinești. Mai departe, fiind vorba de un proces de o anumită selecție, pe 109. Vom vedea ce va fi. Dar acolo trebuie să existe un master plan, o altă abordare.

Regulamentul spune că președintele Consiliului Județean dă dispoziția de numire. Eu am hotărât ca orice persoană care e desemnată să își asume acest proiect managerial să fie desemnată în cunoștință de cauză de cei care conduc și adminstrează acest Delfinariu, de Consiliul de Administrație. Mâine el trebuie să se întrunească și îmi transmit ca să pot să fac decizia”, a explicat Mihai Lupu.

În cadrul ședinței Consiliului Județean au fost aprobate mai multe proiecte. Printre cele mai importante proiecte de hotărâre a fost cel care a vizat aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli și a listei de investiții pe anul 2022, pentru Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța. Pentru anul curent, bugetul total estimat al regiei se ridică la suma de 94.805.950 de lei, iar pentru investiții au fost alocați 37.943.490 lei.

Totodată, astăzi a fost aprobată și lista de investiții unde se regăsesc, pe lângă lucrările destinate drumurilor județene și achiziționarea de utilaje și echipamente cu o valoare alocată de 11.788.250 lei.  De asemenea, a fost adoptat și proiectul de hotărâre care vizează aprobarea tarifelor, prețurilor și coeficienților ce vor fi aplicați în anul 2022 de către regie.

Tot astăzi, a fost dezbătut și proiectul de aprobare a contului anual de execuție al bugetului Județului Constanța și al instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, aferent anului 2021. Astfel, pentru anul precedent, a fost aprobat un buget de 513.908.948 lei, iar încasările au fost de 382.570.875 lei, din care cheltuielile aferente anului 2021 s-au ridicat la valoarea de 356.502.206 lei, rezultând un excedent de 26.068.669 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*