FOTO VIDEO Olimpicii la “Religie” au fost premiați de Arhiepiscopia Tomisului. Șase eleve pleacă la Olimpiada Națională din Timișoara

Andreea Cătălina Răcaru a fost premiată de IPS Teodosie
Andreea Cătălina Răcaru a fost premiată de IPS Teodosie

Puțini știu că există o olimpiadă la materia “Religie”. Testele se bazează pe ceea ce elevul învață la clasă, iar concursul este organizat de către Ministerul Educației Naționale, la fel ca le orice altă materie. În fiecare an sunt selectați câte șase elevi din fiecare județ, iar Constanța are și în 2016 copii care merită apreciați.

Șase fete, care au luat note de 10 sau aproape 10 au fost prezente astăzi la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinții Petru și Pavel” din Constanța, au primit diplome și binecuvântari din partea IPS Teodosie. Totodată, olimpicile au fost premiate în bani de către parohia “Sf. Mc. Dimitrie” din Constanța.

Cele mai bune eleve la această materie sunt Andreea Cătălina Răcaru, clasa a XII la Colegiul Național Pedagogic “Constantin Brătescu” din Constanța, Foti Florentina, clasa a VII-a la Liceul tehnologic „Ion Podaru”, Ovidiu, Laura Monica Doroiman, clasa a VIII la Liceul teoretic Băneasa, Silvia Popovici, clasa a IX-a la Colegiul Național de Artă “Regina Maria” Constanța, Nina Corina Țuțuianu, clasa a X-a la Colegiul de Artă și Diana Florentina Popa, clasa a XI-a la Colegiul Pedagogic.

Faza națională a Olimpiader de Religie va avea loc în perioada 18-22 Aprilie 2016 la Timișoara.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*