FOTO VIDEO Noul Ford Puma, disponibil în showroom-ul ALLIANCE AUTO Constanța. Un crossover SUV cu motorizare de 125 sau 155 cai putere și dotare opțională Mild Hybrid

Noul Ford Puma. FOTO Adrian Boioglu

La început de an Ford aduce în showroom-uri noile modele Puma electrice. Unele Mild Hybrid, altele hibride de-a dreptul. Și un sistem și altul fac parte din noua epocă a vehiculelor electrice hibride mai curate (eco-friendly),  iar Ford Puma se înscrie pe această nouă direcție. Să explicăm puțin conceptul “Mild Hybrid”, pentru că-l auzim rostit din ce în ce mai des. Mild Hybrid este un sistem compus din două motoare: unul care merge cu hidrocarburi în stilul clasic (benzină, motorină sau GPL), iar al doilea este un motor electric.

Cele două motoare funcționează în tandem. Motorul electric îl ajută pe cel convențional, cu combustie internă, ca să consume mai puțin combustibil, dar și să trimită mai eficient puterea la roți. Sistemul Mild Hybrid are multe avantaje: este mai ieftin decât o mașină electrică și scade semnificativ consumul de combustibil fără să plătești mii de euro în plus pentru un Hybrid/Plug-in Hybrid.

“Noul model Ford Puma este fabricat la Craiova. Este primul model mild hybrid din România, vine cu motorizarea de 1.0 ecoboost 125 CP transmisie manuală pe benzină și versiunea hibrid de 125 CP și 155 CP, iar din luna mai putem să comandăm și transmisia automată în 7 trepte pe benzină și varianta diesel 1.5 ecoblue de 120 CP transmisie manuală”, spune Andreea Ionescu, consilier vânzări la Ford Alliance Auto Constanța.

Ford Puma Mild Hybrid este noul SUV, produs de compania americană la Craiova. Mașina este proiectată pe platforma modelului Fiesta și are cea mai mare capacitate de încărcare din categoria SUV / crossover de tip B. Studiile au demonstrat că emisiile poluante pot scădea cu până la 5% în cazul mașinilor dotate cu sistemul mild hybrid. El este un pas pe calea spre electrificarea totală a automobilelor.

Găsiți noul Ford Puma la Ford Alliance Auto din Constanța, în variante de motorizare de 125 de cai putere și 155 de cai putere. Mașina are un sistem inteligent de autoreglare mild-hybrid care monitorizează permanent modul în care vehiculul este condus, și în felul acesta determină când și în ce măsură să încarce bateria și când să folosească curentul electric stocat de acumulator. Ford Puma vine în configurația cu cinci uși și păstrează câteva elemente de design de la prima versiune.

“Are o garda la sol de 16 centimetri, un design unic și atrăgător după cum puteți observa, linii fine care creează un aspect de muscle car. De asemenea Ford Puma înglobează noile tehnologii de ultima generație pe varianta de siguranță și de confort, cum ar fi: sistemul pre-coliziune, sistemul de asistență activă la banda de rulare, detecție pietoni și bicicliști, faruri cu tehnologie full led, sistemul audio B&O, haion acționat electric, și multe altele” spune Andreea Ionescu, consilier vânzări la Ford Alliance Auto Constanța.

O să va placă Ford Puma, primul vehicul cu sistem de propulsie hibrid fabricat în România, pentru că vine cu un design îndrăzneț și cu interioare elegante. În plus, are multe tehnologii de asistență pentru gestionarea accelerării, frânării și chiar a direcției. Există Pilot Automat Adaptiv, sistem de asistență pre-coliziune și sistemul de asistență pentru manevrele de evitare.

Toate supraveghează drumul și îl avertizează pe șofer despre potențialele pericolele. Să mai spunem că motoarele pe benzină EcoBoost oferă și performanțe bune și economie de combustibil, la pachet cu valori mici ale emisiilor de CO2 față de alte motoare convenționale, care nu sunt hibride. Mild Hybrid și hibrid sunt tehnologii care transformă condusul în plăcere.

“Prețul pleacă de la 16.500 euro cu TVA inclus și avem o promoție pentru finanțare, varianta persoană fizică credit auto cu o dobânda fixă de 3,55% și pentru persoană juridică de 0 %” spune Andreea Ionescu, consilier vânzări la Ford Alliance Auto Constanța.

Noul Ford Puma este cel mai avansat automobil fabricat vreodată în România, vine cu o paletă de 11 culori și poate fi echipat cu: bord complet digital, cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj cu 7 trepte, acționare electrică pentru portbagaj și multe alte tehnologii.

Noul Ford Puma poate fi văzut la Ford Alliance Auto Constanța, situat pe Șoseaua Mangaliei, numărul 74. Puteți contacta dealerul Ford la adresa de mail vanzari@allianceauto.ro  sau la numerele de telefon: 0241 698 044 și 0755 128 888.  Detalii suplimentare puteți găsi pe site-ul Alliance Auto, pe pagina de Facebook sau pe contul de Instagram.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*