FOTO VIDEO Noua sală de sport din comuna Saraiu a fost inaugurată la deschiderea anului școlar. Primarul Dorinela Irimia: ”E un obiectiv important pentru comunitatea Saraiu”

Sala de sport din Saraiu a fost inaugurată de președintele CJ Constanța, Marius Horia Țuțuianu, prefectul Dumitru Jeacă și primarul Dorinela Irimia. FOTO Cristina Niță

Pentru copiii din comuna Saraiu, anul școlar a venit cu o surpriză extraordinară: o sală de sport nou-nouță echipată cu tot ce-i trebuie pentru o varietate de sporturi, jocuri și concursuri. De-acum încolo, în anotimpul rece, școlarii din Saraiu nu vor mai ieși afară în frig pentru puțină mișcare și nici nu vor mai improviza într-o clasă un loc pentru mișcare și câteva exerciții fizice. Acum au un spațiu larg și generos care poate rivaliza cu orice școală din orașele Constanței.

A fost ambiția primăriței care și-a dorit pentru elevii localnicilor săi un mediu identic cu al școlilor din marile orașe. Administrația locală a întocmit proiectul, a accesat fonduri în valoare de aproape 2 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării și s-a pus pe treaba. Pe toată perioada lucrărilor, muncitorii au fost supravegheați cu strictețe de oamenii primăriei, iar când a sunat clopoțelul, copiii au pășit în noua lor sală de sport.

“Orele de educație fizică se desfășurau până acum în incinta unei clase dotată ca și sală de educație școlară însă neavând și neîndeplinind normele ce se impun pentru desfășurarea acestor activități. Pe 9 septembrie am vrut să le facem o surpriză copiilor și am făcut recepția lucrării. E un obiectiv important pentru comunitatea Saraiu, cât și pentru sufletul acestor bobocei, pentru copiii din familia Saraiu” spune Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.

Începerea anului școlar în Saraiu i-a adus pe toți școlarii și preșcolarii laolaltă în curtea școlii din comună. Părinți, profesori, copii și oficialități au celebrat împreună prima zi de școală și primul sunet de clopoțel. Comuna Saraiu și satele arondate: Dulgheru și Stejaru au 132 copii și toți s-au bucurat când au aflat că primăria le oferă startul material în noul an școlar.  Administrația locală le-a cumpărat ghiozdane și le-a umplut cu rechizite pentru toate materiile de studiu. Copiii au primit caiete, penare complet echipate, blocuri de desen și tot ce le trebuie. În felul acesta, primăria a ținut să arate tuturor că nu exista diferențe în comună, și că toți școlarii sunt egali și sunt tratați la fel. Nu mai rămâne de acum decât ca fiecare să învețe după cât il țin puterile.

“Mesajul meu pentru copiii din Saraiu este să-i rog să ne reprezinte cu rezultate la învățătură pe măsura eforturilor depuse de autoritatea locală, pentru că învățământul reprezintă cea mai importantă investițe pentru noi. Copiii ne reprezintă pe întreaga comunitate Saraiu. Avem copii buni care se diferențiază pe niveluri de merit, în învățământ a mai spus primarul Dorinela Irimia.

Saraiu își prețuiește copiii și îi premiază pe cei buni. Recent administrația locală i-a trimis pe prichindei într-o tabară la munte. Copiii n-au plătit nimic pentru că Primăria s-a ocupat de tot, astfel încât 185 de copii au plecat o săptămână la Azuga.

”Am avut rezultate la concursuri pentru faza județeană la clasele I-IV, am avut copii la olimpiada de biologie, care anul acesta au participat și au fost selectați pentru etapa națională. Am avut copii cu rezultate foarte bune la Evaluarea Națională, jumătate dintre ei s-au îndreptat către școlile profesionale, iar jumătate au mers la liceele din Hârșova și Constanța, au fost rezultate bune”, precizează Rodica Boitan, directorul Școalii Gimnaziale ”Nicolae Maraloi, Saraiu.

Eforturile Primăriei din Saraiu nu au trecut neobservate de politicieni. Oficialii de la Consiliul Județean au fost prezenți la deschiderea anului școlar la școala din comună.

”Aici la Saraiu, de fiecare dată când ajung mă încarc cu energie pentru că îi văd pe toți, de la cel mai mic copil până la cel mai bătrân: oameni împliniți, oameni calzi, oameni primitori și mai ales că azi am venit și am și inaugurat sala de sport din comună: o sală modernă cum și-ar dori foarte multe localități, foarte multe primării din țară sau din județul Constanța. O felicit încă o dată pe doamna primar pentru tot ce a făcut, pentru comuna dumneaei și în același timp vreau să le urez, copiilor, părinților și dascălilor un an cât mai bun, un an cât mai plin de împliniri”, a spus președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Atenția Dorinelei Irimia va fi și anul acesta îndreptată către copiii localității, pentru ea educația lor este foarte importantă. Și le promite celor mici noi surprize.

”Copiilor le doresc succes în noul an și rezultatele să le mângâie sufletul și în continuare ne rezervăm dreptul de a le oferi și alte surprize pe măsura rezultatelor și eforturilor depuse de ei”, a transmis Dorinela Irimia, primarul comunei Saraiu.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*