FOTO VIDEO Instituțiile de învățământ din comuna constănțeană Mihai Viteazu întâmpină noul an școlar în cele mai bune condiții sanitare

Liceul din Mihai Viteazu. FOTO Paul Alexe

Noul an școlar a început în condiții optime în comuna constănțeană Mihai Viteazu, cele patru instituții de învățământ din satele componente, Mihai Viteazu și Sinoe, fiind pregătite să-și primească elevii în bănci. Administrația publică locală a asigurat tot sprijinul necesar, astfel încât cursurile să se desfășoare în condiții de maximă siguranță sanitară.

Instituțiile de învățământ care funcționează pe teritoriul comunei noastre sunt pregătite pentru începutul noului an școlar. La nivel național, vedem că sunt problemele legate de pandemie, vom vedea cu evoluează lucrurile și la noi. Deși nu este necesar, doar ca prevenție, am cerut în ședința de consiliu local să facem o deratizare la școli, primărie și cămine culturale, ca să nu avem surprize neplăcute. În privința măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 noi suntem pregătiți, chiar dacă va fi nevoie să poarte copiii măști de protecție, vom achiziționa necesarul, atât de măști de protecție, cât și substanțe dezinfectante pentru mâini, a declarat, pentru CTnews, primarul comunei Mihai Viteazu, Gheorghe Grameni.

În comuna Mihai Viteazu, își desfășoară activitatea patru instituții de învățământ: Grădinița cu Program Normal și Liceul Tehnologic “Mihai Viteazul”, ambele în satul Mihai Viteazu, precum și Grădinița cu Program Normal și Școala Gimnazială nr.1, ambele în satul Sinoe.

Un alt proiect important pentru administrația publică locală a comunei aflate la granița cu județul Tulcea, aproximativ la jumătatea distanței dintre municipiile Constanța și Tulcea, pe DN 22, este cel al deschiderii unui punct permanent de ambulanță la Mihai Viteazu.

Din păcate, acest drum național este unul care și-a căpătat o celebritate nedorită, din cauza numeroaselor accidente rutiere care au loc. Atât stația de ambulanță de la Constanța, cât și cea de la Tulcea, se află la peste 60 de kilometri distanță, iar prin deschiderea unui punct permanent de ambulanță în comuna noastră s-ar scurta semnificativ timpul de reacție al echipelor medicale solicitate să acorde primul ajutor. Desigur, se va putea reduce și timpul de răspuns pentru solicitările medicale de urgență în localitățile apropiate, a explicat primarul Gheorghe Grameni.

Deși a primit sprijin din partea conducerii Consiliului Județean Constanța, primarul spune că, pentru moment, acest proiect a intrat în impas, lovindu-se de o reacție negativă din partea noului manager al Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

Am avut o întâlnire cu noul director de la Serviciul de Ambulanță Județean Constanța și mi-a spus că nu va deschide niciodată un punct permanent de ambulanță la Mihai Viteazu. Totuși, proiectul a ieșit, iar de la Consiliul Județean Constanța am fost încurajat să merg mai departe cu acest demers, să dau drumul la lucrare, pentru că se va deschide un punct de ambulanță la Mihai Viteazu. Proiectul a ieșit și vom da drumul la lucrări.

Facem garaje, camere în conformitate cu necesarul unui astfel de punct permanent de ambulanță, cu farmacie, cu absolut tot ce este necesar. Tot ceea ce înseamnă personal medical și ambulanțe va fi asigurat de către Serviciul de Ambulanță Județean Constanța, iar noi, primăria, le vom asigura toate utilitățile: apă, curent, căldură, a mai spus primarul comunei Mihai Viteazu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*