FOTO VIDEO Epilarea definitivă, o soluție de succes la New York Beauty Constanța. Procedura completă prevede până la șase sesiuni, într-un interval de 10-12 săptămâni

Epilare definitivă la New York Beauty Constanța. FOTO Ctnews.ro

Cât de definitivă este epilarea defintivă? Poate v-ați pus de multe ori această întrebare și ca să răspundem la ea, i-am vizitat pe specialiștii de top din Constanța. La New York Beauty Salon jurnaliștii Constanța NEWS au stat de vorbă cu Gabriela Ștolea despre cel mai supărător detaliu pe care (nu) vor să-l suporte doamnele: pilozitatea în locuri inestetice.

Expresia ”epilare definitivă” definește tratamentul dermato-cosmetic cu aparate de înaltă performanță care tratează și distrug rădăcinile firelor de păr din țesutul profund al pielii, astfel încât acestea să nu se mai refacă și să nu mai producă păr niciodată. Rădăcinile firelor de păr sunt denumite “foliculi piloși”, iar tratamentul lor se face cu lumina concentrată (laser) care ajunge până la ei, urmând calea firului de par. Asta este explicația pe scurt.

“Ce se întâmplă în profunzime? Rădăcinile ating temperaturi de până la 72 de grade Celsius care le coagulează pur și simplu, iar această coagulare face că acel folicul să nu se mai regenereze niciodată. Epilarea definitivă a apărut în 1992, descoperită accidental de către cineva care transporta laserele medicale într-un spital. A făcut o greșeală de operare și s-a ales cu o arsură. Medicul care l-a îngrijit a observat că acolo nu i-a mai crescut păr și s-a gândit cum ar putea să calibreze laserele de așa manieră încât să beneficiem doar de lucrurile bune și să nu avem de-a face cu efectele adverse – cum ar fi arsura, de exemplu”, povestește terapeutul Gabriela Ștolea de la New York Beauty Salon.

Să recapitulăm: o rază laser se propagă prin intermediul firului de păr în profunzimea pielii și când ajunge la rădăcina lui o încălzește la 70 de grade Celsius și o distruge. Dacă tratamentul este efectuat corect, foliculul pilos nu ar trebui să se mai refacă.

“Epilarea definitivă chiar este definitivă pentru că un folicul pilos, odată tratat nu se mai regenerează niciodată. Nu este și totală – deci nu o să rămâneți niciodată cu pielea ca în palmă, în urma tratamentului total, complet”, explică Gabriela Ștolea.

Pentru că în clincile ultramoderne epilarea definitivă se obține cu lumina laser, o să întâlniți și termenul de “fotoepilare”. Fotoepilarea definitivă nu poate niciodată distruge toți foliculii de păr dintr-o dată. Întodeauna vor mai rămâne câteva fire miniaturizate care în timp vor crește și vor deveni mature. Atunci vine și rândul lor să fie îndepărtate, iar rădăcinile distruse. De aceea fotoepilarea definitivă se realizează în mai multe ședințe.

“Părul crește pe noi în valuri, de aceea sunt necesare mai multe ședințe. În funcție de zona corpului există un alt număr de ședințe necesare la un alt interval de timp: spre exemplu, pe picioare tratamentul merge foarte bine, iar rata de succes (“clearance”-ul) este de 95%. Tratamentul complet prevede 4-6 sesiuni, la un interval de 10-12 săptămâni, pentru că așa se succed valurile de păr pe noi. Este biologie, nu vreun protocol inventat de noi” spune terapeutul de la New York Beauty Salon.

Este visul oricărei femei să scape definitiv de părul nedorit de pe corp. Cu cât mai repede și mai puține riscuri, este ideal. La New York Beauty lucrul acesta se face fără durere și fără efecte adverse. Aparatura se calibrează pentru fiecare pacient în parte, tratamentul este personalizat pe profilul fiecărui domn sau sau doamne, iar specialiștii de aici stabilesc tot planul de tratament.

“Fiecare fir de păr are o durată de viață: avem momentul zero, de debut, când firul de păr începe să fie produs în folicul în profunzime, după care avem creșterea, ajunge la vârstă de maturitate maximă când este vizibil la suprafața pielii, iar apoi urmează declinul, moartea. Asta înseamnă că firul de păr se desprinde din rădăcina și doar este împins spre suprafață ca o falsă creștere, fără a mai fi ținut în folicul. Dacă eu reușesc să tratez acel fir de par în momentul în care este simultan și vizibil la suprafața pielii, dar și ținut în rădăcină, atunci tratamentul este eficient. De aceea sunt necesare mai multe ședințe: deși părul vizibil la suprafața pielii este tratat la o ședință, el nu este pe deplin tratat. Un folicul care nu a fost tratat definitiv într-o ședință va fi doar afectat, iar el nu va mai genera un fir de par la fel de negru și la fel de gros. Structura firului de păr se va schimba de la ședința la ședință, în bine”, explică Gabriela Ștolea.

Fotoepilarea definitivă este cea mai elegantă metodă de epilare, de îndepărtare a părului nedorit pentru orice zonă a corpului. Tratamentul funcționează cu atât mai bine, cu cât părul este mai gros și mai negru, iar pielea mai deschisă la culoare. Așa arată candidatul ideal la fotoepilarea cea mai eficientă: o persoană cu pielea cât mai deschisă la culoare și firul de par cât mai negru și mai închis.

Așa se explică, de exemplu, de ce zona inghinală și axila au rezultatele cele mai spectaculoase. Una din sperieturile cele mai des întâlnite este ideea că tratamentul cu laser poate să provoace cancer. Toți specialiștii sunt de acord asupra unui lucru și anume că nu există acest risc asupra organismului. Impulsurile luminoase nu sunt absorbite decât de pigmeţii de la suprafaţa pielii, adică laserul nu trece mai jos de doi milimetri în adâncime. În plus, aparatele de fotoepilare au niște filtre de tip “cut-off” care elimină și radiația ultravioletă. Deci nu există risc de cancer de piele din cauza epilarii definitive.

“În schimb pot apărea efecte adverse, dacă pacientul nu este sincer cu terapeutul și nu îi spune dacă în ultimele 24 de ore a luat antibiotice sau a înghițit produse fotosensibile. Ce se poate întâmpla, este o arsură în stratul profund al pielii unde e absorbită lumina, pentru că e posibil să am pigment acolo. Două lucruri ne sunt interzise pe durata tratamentului de epilare definitvă. Primul: să nu smulgem părul pentru că lucrăm pe rădăcina lui. Folosim altă metodă (scurtat cu foarfeca sau epilat cu crema ori cu ceară). Al doilea: să nu ne bronzăm. Eu prefer ca să lucrez pe o piele cât mai deschisă la culoare pentru că pot folosi intensități luminoase mari fără riscul de a produce arsuri profunde. Cu alte cuvinte, cu cât este mai mare diferența între culoarea firului de păr și culoarea pielii, cu atât pot să tratez mai eficient părul nedorit” explică terapeutul Gabriela Ștolea de la New York Beauty Salon.

Pe terapeuții de la New York Beauty Salon îi găsiți pe strada Făgetului la numărul 138, bloc ST7, Constanța sau la numărul de telefon 0754 224 455 și pe pagina lor de Facebook New York Beauty Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*