FOTO VIDEO Dr. Ion Dragomirișteanu de la Ovidius Clinical Hospital prezintă importanța comportamentului preventiv în patologia problemelor urologice

Dr. Ion Dragomirișteanu de la OCH. FOTO Paul Alexe

Dr. Ion Dragomirișteanu, medic primar cu o vastă experiență în patologiile litiazei renale, aduce în atenție importanța comportamentului preventiv în patologia problemelor urologice. Împreună cu echipa de la Ovidius Clinical Hospital, Dr. Ion Dragomirișteanu a realizat cu succes intervenții chirurgicale urologice complexe, în premieră pentru zona de sud-est a României.

În primul rând, controalele trebuie făcute preventiv, nu trebuie să așteptăm apariția unei simptomatologii, astfel încât pacientul să fie adus la spital pentru consult. Este foarte important să realizăm o prevenție, iar după o anumită vârstă să facem controale cu o periodicitate bine stabilită, a explicat Dr.Ion Dragomirișteanu, care ne îndeamnă să fim atenți și la eventualele semne pe care anumite afecțiuni renale le pot transmite.

Pe de altă parte, nu toți pacienții reușesc să ajungă pentru aceste controale și consulturi preventive și atunci este bine să se prezinte la medic ori de câte ori remarcă apariția unor semne pe care nu le-a avut până atunci. Vorbim, în primul rând, despre o urinare cu sânge, așa-zisa hematurie, care este o urgență urologică și care trebuie să îl facă pe pacient să se prezinte cât mai grabnic la medic. Urinările frecvente, urinările cu urină tulbure, durerea, care, iarăși, este un semn foarte important care să-l aducă pe pacient la medic. Sunt doar câteva dintre semnele și simptomele pe care pacientul le poate prezenta și care să-l determine să vină la un consult către cabinetul de urologie.

Pacienții cu probleme urologice se pot adresa cu maximă încredere specialiștilor de la Ovidius Clinical Hospital, fiind un spital cu o dotare modernă, de ultimă generație, care asigură cele mai exigente metode de rezolvare a întregii patologii urinare.

Aici, pacientul va găsi o echipă de medici cu experiență bogată, o experiență obținută și dobândită în timp, va găsi o aparatură care îl va ajuta pe pacient și, implicit, echipa operatorie, să realizeze operații de înaltă performanță, operații minim invazive, moderne, astfel încât pacientul să beneficieze de o rezolvare modernă, care să-i asigure un confort cât mai bun post-operator, cu o diminuare a durerii post-operatorii către minim, cu un stres operator inexistent și cu o recuperare mult îmbunătățită, astfel încât recuperarea și reintegrarea pacientului să se realizeze în timp cât mai scurt, a spus Dr. Ion Dragomirișteanu.

Intervențiile chirurgicale realizate la Ovidius Clinical Hospital sunt realizate prin metode minim invazive, care oferă o serie de avantaje pentru pacient.

Laparoscopia urologică este o procedură minim invazivă, care se adresează, în special, patologiei extirpative a rinichiului, ocupă un loc important atunci când vorbim despre leziunile extirpative ale rinichiului, de la nefrectomii simple, la nefrectomii radicale, și până la leziuni reconstructive ale rinichiului. Laparoscopia în urologie este importantă prin faptul că necesită o incizie mică, o durată de spitalizare scurtă, o recuperare foarte rapidă a pacientului. La fel, durerea pe care pacientul o resimte este mult diminuată. Deasemenea, deloc de neglijat, reinseția pacientului în mediul social și profesional se face într-un timp mult redus, a concluzionat Dr.Ion Dragomirișteanu.

Cum faci o programare la Ovidius Clinical Hospital

Ovidius Clinical Hospital este un spital multi-disciplinar cu dotări ultra-moderne, conceput să ofere îngrijiri de specialitate pacienţilor cu afecţiuni chirurgicale și medicale din numeroase de specialități.

Programul de lucru al Ambulatoriului este de luni până vineri, între orele 8.00 și 21.00 și sâmbătă între 8.00 și 15.00.

Spitalul are program permanent cu 2 linii de gardă în spital în specialitățile chirurgie generală și anestezie și terapie intensivă, dublate de linii de gardă la domiciliu în specialităţile chirurgie generală, anestezie și terapie intensivă şi imagistică medicală.

Informații și programări la telefon: 0241 480 400. E-mail: office@ovidius-ch.ro sau pe site-ul: www.Ovidius-CH.ro

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Sanatate - FOTO VIDEO Dr. Ion Dragomirișteanu de la Ovidius Clinical Hospital prezintă importanța comportamentului preventiv în patologia problemelor urologice #sanatate #Ploiesti - Sanatate - Ploiesti.Online

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*